Τοποθέτηση της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ορεστιάδας για το μεταναστευτικό

Συντάκτης Νewsroom 18 Φεβρουαρίου, 2011 10:45

Σε όλο τον Βόρειο Έβρο, η επιβάρυνση της τοπικής κοινωνίας από την λαθρομετανάστευση είναι τεράστια. Το πρόβλημα για την τοπική κοινωνία γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν συνδυάζεται με τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τη μεγάλη ύφεση και την υψηλή ανεργία που πλήττει την περιοχή.


Η δημιουργία φράχτη στα σύνορα, αποτελεί συγκυριακά ένα βήμα άμεσης διαχείρισης του φαινομένου. Είναι προφανές όμως ότι δεν αποτελεί μόνιμη λύση κυρίως, όταν ακυρώνεται από άλλους σχεδιασμούς και επιλογές της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Τέτοια είναι η πρόθεση όπως προκύπτει από σειρά δημοσιευμάτων για τη δημιουργία κοντά στην πόλη της Ορεστιάδας, μεγάλου κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών της χώρας.

Είναι προφανές ότι μια τέτοια εξέλιξη αν υλοποιηθεί, θα πλήξει την τοπική κοινωνία, θα αυξήσει την εγκληματικότητα στην περιοχή και θα αποτελέσει αντικίνητρο για επενδυτικές και άλλες παραγωγικές δράσεις. Ο Έβρος ήδη σηκώνει μεγάλο βάρος από το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης της χώρας. Αν υλοποιηθούν αυτές οι πρόχειρες επιλογές, δεδομένου του τεράστιου ελλείμματος αναπτυξιακού σχεδιασμού που ήδη υπάρχει, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη απαξίωση όλη την περιοχή και κυρίως τον βόρειο Έβρο.

Για όλα τα παραπάνω, δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας και απαιτούμε να αρθεί οποιαδήποτε σκέψη, απόφαση ή σχεδιασμός νέων κέντρων υποδοχής παράνομων μεταναστών στην περιοχή.

Ομάδα Πρωτοβουλίας
Δημοκρατικής Συμμαχίας
Ορεστιάδας


Συντάκτης Νewsroom 18 Φεβρουαρίου, 2011 10:45

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV