Τη δια βίου μάθηση υιοθετεί η Ι.Μ. Διδυμοτείχου

Συντάκτης Νewsroom 27 Σεπτεμβρίου, 2011 07:43

Τη δια βίου μάθηση υιοθετεί η Ι.Μ. Διδυμοτείχου

Σεμινάριο Τελετουργικής λειτουργεί από τη Δευτέρα στο Διδυμότειχο για την επιμόρφωση και κατάρτιση των πρόσφατα χειροτονηθέντων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος χθες το πρωί ιερούργησε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου και στη συνέχεια τέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξει λειτουργίας του Σεμιναρίου.


Το Σεμινάριο θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος και προβλέπεται στο προγραμμά του εκτός από τη Θεία Λειτουργία να παραδίδονται μαθήματα Λειτουργικής, Τυπικού, προσέγγισης ιερών κειμένων και ενοριακής οργάνωσης. Θα διδάξουν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως που έχουν ειδίκευση στα ανωτέρω αντικείμενα και προβλέπεται να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο περίπου είκοσι κληρικοί που χειροτονήθηκαν μετά το 2009.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνηση του στους σπουδαστές του Σεμιναρίου μεταξύ άλλων τόνισε ότι “η δια βίου μάθηση είναι υποχρέωση όχι μόνον οιουδήποτε δημοσίου λειτουργού αλλά περισσότερο καθήκον για τον κληρικό, ο οποίος καλείται μέσα στα πλαίσια της ποιμαντικής του ευθύνης να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα προβλήματα που απασχολούν τους πιστούς και να είναι πλήρως κατηρτισμένος στην διακονία του”.


Συντάκτης Νewsroom 27 Σεπτεμβρίου, 2011 07:43

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV