Την Τετάρτη ψηφίζουν οι φοιτητές

Συντάκτης Νewsroom 17 Μαΐου, 2011 07:56

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των φετινών φοιτητικών εκλογών που γίνονται αύριο, Τετάρτη 18 Μαΐου. Ήδη οι φοιτητικές παρατάξεις έχουν ολοκληρώσει τις όποιες πολιτικές τους κινήσεις και καμπάνιες.


Ιδιαίτερα φέτος άγνωστο παράγοντα αποτελεί το ποσοστό αποχής ή το ποσοστό συμμετοχής,  καθώς στις φοιτητικές εκλογές είναι αναμενόμενο, πλέον, να συμμετάσχουν λιγότεροι από τους μισούς εγγεγραμμένους φοιτητές.

Οι επιτελείς των παρατάξεων δείχνουν σίγουροι ότι η συμμετοχή θα κυμανθεί στα επίπεδα των τελευταίων ετών.

Τα σχόλια στα ΜΜΕ για τις φετινές εκλογές είναι ιδιαίτερα καυστικά.

“Η οικονομική κρίση έφαγε τις εμφανίσεις υπουργών και βουλευτών σε νεανικά, κομματικά ακροατήρια. Ποιος, κυρίως από τα δύο μεγάλα κόμματα, τολμά να εμφανιστεί μπροστά σε φοιτητές; Έτσι, λίγες ώρες πριν από τις αυριανές φοιτητικές εκλογές στα ΑΕΙ, το κλίμα είναι το πλέον υποτονικό των τελευταίων ετών, με τους «φοιτητοπατέρες» να δείχνουν συμβιβασμένοι με την ιδέα της παρακμής των φοιτητικών παρατάξεων, έστω και αν ελπίζουν σε μία… νεκρανάσταση”, γράφει η εφημερίδα ‘Καθημερινή’, ενώ καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι “το «πανηγύρι» που οργανώνεται κάθε χρόνο στα ΑΕΙ – από το 1974 στα πανεπιστήμια και από το 1976 στα ΤΕΙ- δεν αφορά κανέναν, πλην εκείνων από τους φοιτητές που διεκδικούν οφίτσια τα οποία θα εξαργυρώσουν αργότερα στις γνωστές συναλλαγές με τους καθηγητές.”

Με παρόμοια κριτική διάθεση σχολιάζει το γεγονός και η ‘Αυγή’. “Κάθε πέρσι και καλύτερα φαίνεται πως είναι για τις φοιτητικές εκλογές. Το ραντεβού είναι την Τετάρτη, λίγοι όμως είναι εκείνοι που το έχουν πάρει “μυρωδιά”, ακόμη και μέσα στους συλλόγους. Οι εκτιμήσεις των παρατάξεων λένε πως η συμμετοχή θα ακολουθήσει την καθοδική πορεία των τελευταίων ετών, σε μια περίοδο που “παίζονται” πολλά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ίσως ακόμη και η ίδια η ύπαρξή της. Δεν είναι τυχαίο: Στον φοιτητικό κόσμο αποτυπώνεται με τον “καλύτερο” ίσως τρόπο η τάση αποχής από την πολιτική, εκδηλώνεται η απουσία πολιτικής ελπίδας, ίσως και η αδιαφορία για διαδικασίες που κάποιοι επέλεξαν συνειδητά να εκφυλίσουν.”


Συντάκτης Νewsroom 17 Μαΐου, 2011 07:56

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV