Σύσκεψη με θέμα την παράνομη διακίνηση εμπορευμάτων και παράνομη εργασία από τις όμορες χώρες (video)

Συντάκτης Νewsroom 17 Μαΐου, 2011 06:59

Σύσκεψη με θέμα την παράνομη διακίνηση εμπορευμάτων και παράνομη εργασία από τις όμορες χώρες (video)

Σύσκεψη Ε.Ε.Β.Ο.Π Σύσκεψη για την παράνομη διακίνηση εμπορευμάτων και την παράνομη εργασία από την Βουλγαρία και την Τουρκία πραγματοποίησε η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφέρειας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Ορεστιάδας καθώς επίσης αντιπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας του Τελωνείου Ορεστιάδας, αλλά και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους πληγέντες από την παράνομη είσοδο υπηρεσιών και εμπορευμάτων από τις γειτονικές χώρες τομείς.

Στις εισηγήσεις τους οι επιχειρηματίες ζήτησαν την διασφάλιση και πιστοποίηση των προϊόντων τους σε σχέση με τα ανταγωνιστικά των γειτονικών χωρών, αλλά και να τους δοθούν κίνητρα για διατήρηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στην περιοχή. Τόνισαν χαρακτηριστικά ότι μειώνεται σε σημαντικό βαθμό η επιχειρηματική τους δραστηριότητα και ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί αν είναι παράνομη ή όχι η εργασία “εισερχόμενων” τεχνικών.


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Κίτσιος μεταξύ άλλων δήλωσε, ότι  “Πρέπει να λειτουργήσουν κλιμάκια (του Σ.Δ.Ο.Ε) που θα διεξάγουν ελέγχους“.

Από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας κ. Σαλαμάγκας δήλωσε πως το πρώτο τετράμηνο του 2011 πέρασαν από τον τελωνειακό σταθμό του Ορμενίου 220.000 οχήματα, από τον τελωνειακό σταθμό Κυπρίνου 65.000 οχήματα και από τον τελωνειακό σταθμό Καστανεών 18.000. Όλα τα οχήματα κινήθηκαν από την Ελλάδα προς την Βουλγαρία και την Τουρκία, ενώ πρόσθεσε, ότι πρόκειται για τεράστια έξοδο κεφαλαίων προς τις γειτονικές χώρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα αποτελεί η παράνομη διάθεση προϊόντων από πλανόδιους πωλητές που έρχονται στην χώρα μας από τις γειτονικές χώρες.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο προϊστάμενος του τελωνείου Ορεστιάδας και τόνισε πως υπάρχει τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών για παράνομη εισαγωγή προϊόντων και στις αργίες. Επεσήμανε, ωστόσο,  πως δεν μπορεί το τελωνείο να επιβάλει πρόστιμα σε περίπτωση που η είσοδος των προϊόντων συνοδεύεται από τα απαραίτητα παραστατικά συμπληρώνοντας πως το τελωνείο παρόλο που είναι πρόθυμο να βοηθήσει αλλά αδυνατεί να λύσει ένα πρόβλημα  “πολιτικού” χαρακτήρος.

Τέλος ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Μουζάς συμπέρανε πως πρέπει να συνταχθούν πίνακες που να αναφέρουν τι επιτρέπεται και τι όχι για να μην υπάρχουν διχογνωμίες μεταξύ των επιχειρηματιών, ενώ από την πλευρά της πολιτικής αντιμετώπισης θα συνεχίσει ο δήμος να  συνιστά στους πολίτες να προτιμούν  την τοπική αγορά, κάτι στο οποίο όλοι οι  παρόντες φορείς συμφώνησαν.


Συντάκτης Νewsroom 17 Μαΐου, 2011 06:59

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV