Σ. Κελέτσης: “Αντί να αυξήσουμε τη δυναμικότητα στο ΚΥΤ Φυλακίου, να αυξήσουμε τον αριθμό των υπαλλήλων”

Συντάκτης Νewsroom 21 Ιανουαρίου, 2021 17:10

Σ. Κελέτσης: “Αντί να αυξήσουμε τη δυναμικότητα στο ΚΥΤ Φυλακίου, να αυξήσουμε τον αριθμό των υπαλλήλων”

Στo ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην Εκπομπή «Πρωινή Περιπολία» με τους Χάρη Κανταρίδη και Γιάννη Βαβαλικούδη μίλησε σήμερα ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Κελέτσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κελέτσης η θέση των φορέων και των θεσμικών ειναι ίδια με αυτή της κοινωνίας του Έβρου, το οποίο έχει εκφραστεί και με σχετικό ψήφισμα, και όπως είπε από την αρχή εκφράστηκε η αντίθεση για την αύξηση της δυναμικότητας στο ΚΥΤ Φυλακίου σε 1500 κλίνες.

Παράλληλα ο βουλευτής εξήγησε την στάση του προς το θέμα λέγοντας πως κράτησε ανοιχτούς τους διαύλους με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με διάθεση διαβούλευσης ώστε να μην κοπεί η επικοινωνία και προκειμένου να πείσει τον κ. Μηταράκη ότι πρέπει να αλλάξει η πρόταση για αύξηση της δυναμικότητας της δομής στο Φυλάκιο.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην σημερινή διάσκεψη στην οποία εξήγησε ως φορείς θα επαναλάβουν την θέση της κοινωνίας με το σχετικό ψήφισμα στο θέμα. Ο κ. Κελέτσης μάλιστα μίλησε αναλυτικά για την αντιπρόταση του στην πρόταση του Υπουργείου για αύξηση της δυναμικότητας: αντί να αυξηθεί η δυναμικότητα, να αυξηθεί ο αριθμός των υπαλλήλων ώστε να προχωρά ταχύτερα η διαδικασία της ταυτοποίησης, την οποία πρόταση μάλιστα ανέφερε πως ο Υπουργός είδε θετικά.


Τέλος ο κ. Κελέτσης μίλησε και για τις καταστροφές που άφησε η πρόσφατη θεομηνία στον νομό και ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, πρόεδρο του ΕΛΓΑ προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία, εξήγησε ότι ο μηχανισμός κινήθηκε γρήγορα και έχουν καταγραφεί οι ζημιές και το ίδιο γρήγορα πρέπει να πληρωθούν οι αποζημιώσεις και να αποκατασταθούν οι ζημιές.


Συντάκτης Νewsroom 21 Ιανουαρίου, 2021 17:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV