Στην εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων προχωρά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Νewsroom 14 Οκτωβρίου, 2021 09:09

Στην εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων προχωρά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Την εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) υπέγραψε χθες Τετάρτη ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με τον ανάδοχο-μελετητή, παρουσία του Αντιδημάρχου Δόμησης και Χωροταξικού Σχεδιασμού Αναστάσιου Σεραφειμίδη.

Η εκπόνηση και έγκριση των ΣΦΗΟ είναι βασικό προαπαιτούμενο για την εγκατάσταση των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών.​​ Έχει ως στόχο την κατά το δυνατόν αρτιότερη και ολοκληρωμένη χωροθέτηση των σταθμών φόρτισης έτσι ώστε να διευκολυνθεί η χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων ως μέσου μετακίνησης στα όρια του Δήμου.


Γενικότερος σκοπός, είναι ο προσδιορισμός ενός βιώσιμου συστήματος της ηλεκτροκίνησης και αφετέρου η ένταξη του δικτύου ηλεκτροκίνησης στο ευρύτερο σύστημα βιώσιμης κινητικότητας του Δήμου, με απώτερο στόχο την​​ προστασία του περιβάλλοντος, την​​ ενίσχυση της​​ επιχειρηματικότητας και της οικονομίας δίνοντας παράλληλα το στίγμα της πράσινης ανάπτυξης.

Η​​ εκπόνηση​​ του​​ Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων​​ περιλαμβάνει:

  • Ανάλυση Υφιστάμενης Κατάστασης – Χαρτογράφηση της Περιοχής Παρέμβασης
  • Χωροθέτηση σημείων επαναφόρτισης και θέσεων στάθμευσης Η/Ο – Σενάρια ανάπτυξης δικτύου σημείων επαναφόρτισης Η/Ο
  • Έκθεση Διαβούλευσης
  • Ολοκλήρωση Φακέλου – Εφαρμογή Σχεδίου

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι το Πράσινο Ταμείο, ενώ ο χρόνος ολοκλήρωσής της ορίζεται στους τρεις (3) μήνες.


Συντάκτης Νewsroom 14 Οκτωβρίου, 2021 09:09

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV