Έκθεση αρχειακού υλικού στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 14 Οκτωβρίου, 2021 10:00

Έκθεση αρχειακού υλικού στην Αλεξανδρούπολη

Έκθεση Αρχειακού Υλικού του Τμήματος Γ.Α.Κ. Έβρου με τίτλο: “Η πόλη θυμάται…Μνήμες τοπικής ιστορίας μέσα από τις αρχειακές συλλογές των Γενικών Αρχείων του Κράτους”.

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου “Αλεξανδρούπολη: η ιστορία της πόλης και της περιοχής της” που διοργανώνεται από το Τμήμα Ιστορίας & Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. και το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και του Δήμου Αλεξανδρούπολης, θα φιλοξενηθεί η Έκθεση Αρχειακού Υλικού του Τμήματος Γ.Α.Κ. Έβρου με τίτλο: “Η πόλη θυμάται…Μνήμες τοπικής ιστορίας μέσα από τις αρχειακές συλλογές των Γενικών Αρχείων του Κράτους”.

Το υλικό της έκθεσης προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και αποτελείται από λυτά έγγραφα, βιβλία, φωτογραφίες και περιοδικά του 20ου αιώνα. Τα εκθέματα επιλέχθηκαν με βάση την ιστορική αξία και την αντιπροσωπευτικότητα του περιεχομένου τους και αφορούν τα εξής θεματικά πεδία: οργάνωση-ανασυγκρότηση της πόλης, προσωπικότητες, πληθυσμός, επαγγελματική δραστηριότητα, κοινωνική πρόνοια, τουρισμός, εκπαίδευση και πολιτισμός-αθλητισμός.

Οι εργασίες του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου ξεκινούν στις 15 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται στις 17 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης. Το πρόγραμμα του συνεδρίου, καθώς και σχετικές πληροφορίες, παρέχονται στην ιστοσελίδα του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης www.ismo.gr
Η Έκθεση Αρχειακού Υλικού των ΓΑΚ Έβρου θα λειτουργεί τις ίδιες ημέρες και ώρες στο Φουαγιέ του Νομαρχείου.


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 14 Οκτωβρίου, 2021 10:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV