Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Νίψα – Έκαψε ήδη 12.000 στρέμματα

Συντάκτης Νewsroom 17 Σεπτεμβρίου, 2020 13:41

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Νίψα – Έκαψε ήδη 12.000 στρέμματα

Καλύτερη η εικόνα αυτήν την ώρα (13:15) από το μέτωπο της φωτιάς στην δασική περιοχή μεταξύ Μελίας και Νίψας, στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά εξακολουθεί να καίει σε μικρές εστίες την δασική περιοχή, χωρίς να κινδυνεύει κάποια κατοικημένη περιοχή. Όπως ανέφερε στο radioevros.gr ο δασάρχης Αλεξανδρούπολης Γιώργος Πιστόλας, η εικόνα είναι καλύτερη από το μέτωπο της πυρκαγιάς παρουσιάζει ύφεση χωρίς έντονα ευρεία φαινόμενα, ωστόσο η πυροσβεστική δεν έχει ακόμη δηλώσει πως η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. Στην καλύτερη εικόνα σήμερα συνέβαλε και η ενισχυμένη δύναμη της Πυροσβεστικής καθώς το έργο της ενίσχυσαν δυνάμεις, και σε δυναμικό και σε μέσα, από την Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με τον δασάρχη Αλεξανδρούπολης, αυτό που έχει προκαλέσει προβληματισμό και κάνει τους ειδικούς να διερευνούν το ενδεχόμενο του εμπρησμού είναι αρχικά το σημείο της έναρξης της πυρκαγιάς (στην περιοχή της Μελίας, κοντά στο αιολικό πάρκο) αλλά κυρίως η ώρα έναρξης της αργά το απόγευμα. Όπως ανέφερε ο κ. Πιστόλας το τελευταίο 10ήμερο έχουν εκδηλωθεί πολλές πυρκαγιές στην περιοχή με την ώρα έναρξης τις απογευματινές ώρες. Στο σύνολό τους το τελευταίο 10ήμερο οι πυρκαγιές έχουν κάψει 20.000 στρέμματα (γεωργικά και δασικά) ενώ η πυρκαγιά που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη υπολογίζεται πως έχει κάψει περίπου 11.000 με 12.000 στρέμματα. Ο κ. Πιστόλας ωστόσο επεσήμανε ότι η δασική περιοχή θεωρείται μία από τις δύο δυσκολότερες στο νότιο τμήμα λόγω της βλάστησης αλλά και του ανάγλυφου και σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες και τους ισχυρούς ανέμους κατέστησαν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης.



Συντάκτης Νewsroom 17 Σεπτεμβρίου, 2020 13:41

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV