Πώς φτιάχνουμε εύκολα μαγιάτικο στεφάνι

Συντάκτης Νewsroom 4 Μαΐου, 2021 09:00

Πώς φτιάχνουμε εύκολα μαγιάτικο στεφάνι

Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο και εντυπωσιακό από ένα γεμάτο χρώματα στεφάνι, το οποίο θα κοσμήσει την πόρτα του σπιτιού μας ή το μπαλκόνι μας. Η διαδικασία είναι πιο εύκολη απ’ ότι φαντάζεστε και το μόνο που χρειάζεται είναι να κόψετε λουλούδια από τον κήπο ή τη βεράντα σας ή να παραγγείλετε από online ανθοπωλεία.

Τι θα χρειαστείτε για το μαγιάτικο στεφάνι
Σπάγγο
Μικρό κλαδευτήρι ή ψαλίδι
Τα αγαπημένα σας λουλούδια
Πρασινάδα
Κλαδιά ή σύρμα
Οι επιλογές για τη βάση είναι πολλές και είναι στη δική σας ευχέρεια να διαλέξετε τι θα χρησιμοποιήσετε. Η βάση του πρωτομαγιάτικου στεφανιού μπορεί να έχει ευλύγιστα κλαριά από κισσό, λυγαριά, κληματόβεργες ή ακόμα και κλαδιά ελιάς.


Εάν δεν έχετε όρεξη να «μπλέξετε» και να μπείτε στη διαδικασία να αγοράσετε ή να βρείτε κλαριά μπορείτε να πάρετε ένα χοντρό σύρμα ή ακόμα και έτοιμη βάση από κλαδιά, καθώς αρκετά ανθοπωλεία την πωλούν έτοιμη. Και στις δύο περιπτώσεις το μαγιάτικο στεφάνι θα βγει υπέροχο.

Φτιάχνουμε πρωτομαγιάτικο στεφάνι / Φωτογραφία: Shutterstock
Ωρα για πλέξιμο του πρωτομαγιάτικου στεφανιού
Πάρτε ένα μάτσο από τα κλαδιά και αρχίστε να τα ενώνετε μεταξύ τους. Πάρτε τον σπάγγο και δέστε τον στη μία πλευρά και τυλίξτε τον γύρω από τα κλαδιά μέχρι να φτάσετε στο επόμενο μάτσο. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να κλείσετε έναν κύκλο. Ετσι, δημιουργείτε μια κυκλική βάση.
Το πιο… δύσκολο κομμάτι του μαγιάτικου στεφανιού τελείωσε! Τώρα ήρθε η ώρα να το στολίσετε και να το γεμίσετε χρώμα!

Πάρτε την πρασινάδα και δημιουργήστε μικρά ματσάκια. Κάθε ματσάκι δέστε το με σπάγγο γύρω από το στεφάνι και συνεχίστε μέχρι να το ντύσετε όλο. Θυμηθείτε όλα τα ματσάκια να έχουν την ίδια κατεύθυνση και να κόψετε τα κοτσάνια που περισσεύουν.
Για πρασινάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φτέρη, πεύκο και έλατο.

Το twist: Εάν δεν θέλετε να βάλετε πρασινάδα πάνω από τη βάση μπορείτε να τοποθετήσετε στάχυα.

Τα λουλούδια στο μαγιάτικο στεφάνι
Αφού φτιάξατε τη βάση και την πρασινάδα, ήρθε η πιο όμορφη στιγμή… Να βάλετε τα λουλούδια. Τα λουλούδια τοποθετούνται με τον ίδιο τρόπο, όπως και η πρασινάδα, κάνοντάς τα ματσάκια.
Στο μαγιάτικο στεφάνι μπορείτε να βάλετε ό,τι μα ό,τι λουλούδι σας αρέσει. Μπορείτε να παίξετε με ίδιες αποχρώσεις ή να το κάνετε πολύχρωμο. Ωραίες λουλουδάτες ιδέες είναι ένα στεφάνι με μαργαρίτες και ανεμώνες ή ένα με μεγάλα χρωματιστά τριαντάφυλλα. Επίσης, μια πολύ όμορφη και μυρωδάτη ιδέα είναι γεμίσετε το στεφάνι σας με χαμομήλι και λεβάντα ή αμάραντο.


Συντάκτης Νewsroom 4 Μαΐου, 2021 09:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV