Πυρκαγιά σε δασική έκταση κοντά στην Λύρα – Μεγάλη κινητοποίηση, εναέρια μέσα στην κατάσβεση

Συντάκτης Νewsroom 21 Ιουλίου, 2022 15:50

Πυρκαγιά σε δασική έκταση κοντά στην Λύρα – Μεγάλη κινητοποίηση, εναέρια μέσα στην κατάσβεση

Σε εξέλιξη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά σήμερα το μεσημέρι κοντά στο φράγμα της Λύρας στον Έβρο

Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση και στο σημείο επιχειρούν αυτήν την ώρα δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 16 οχήματα, 32 πυροσβέστες και εναέρια μέσα, συγκεκριμένα 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Σε επικοινωνία του radioevros.gr με την Πυροσβεστική, η επιχείρηση κατάσβεσης είναι σε εξέλιξη εδώ και μία περίπου ώρα (η Πυροσβεστική κλήθηκε στις 2:30) ενώ αναμένονται οι πρώτες εκτιμήσεις, με την υπηρεσία να είναι επί ποδός για περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων καθώς η περιοχή θεωρείται “ευαίσθητη”. Ωστόσο η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.


Νεότερη ενημέρωση(19:10): Έρχεται δύσκολη νύχτα.
Θοδωρής Τσιαμίτας, αντιδήμαρχος Σουφλίου στο Ράδιο Έβρος τώρα (19:10) “Είναι πολύ μεγάλη η φωτιά, κατακαίει ανεξέλεκτη σε τέσσερα σημεία. Κάποια στιγμή προς το φράγμα της Λύρας θα σταματήσει λογικά αφού θα βρει εμπόδιο, όμως από τη μεριά προς Δαδιά και Λευκίμη τα πράγματα δυσκολεύουν όσο περνάει η ώρα, καθώς μπορεί μόνο με εναέρια μέσα να αντιμετωπιστεί. Και σε λίγο νυχτώνει”

Νεότερη ενημέρωση(21:18) Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 18:00 η Πυροσβεστική για την Πυρκαγιά στο φράγμα Λύρας, σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ. Παράλληλα σε ετοιμότητα είναι και στρατιωτικές μονάδες της περιοχές για να συμβάλλουν αν χρειαστεί. Παράλληλα οι καπνοί της πυρκαγιάς φτάνουν μέχρι την Ίμβρο όπως μαρτυρά δορυφορική φωτογραφία από το meteo.gr. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για την φωτιά: “Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο φράγμα Λύρας στο Σουφλί Έβρου επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 29 οχήματα, 6 Α/Φ και 4 Ε/Π, συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.”

Αναλυτική και συνεχής ενημέρωση και στην facebook σελίδα του Ράδιο Έβρος: facebook.com/radioevros

Αποκλειστικές εικόνες του radioevros.gr από το σημείο:


Συντάκτης Νewsroom 21 Ιουλίου, 2022 15:50

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV