Πετρέλαιο θέρμανσης για τα σχολεία ζητά η Ελένη Τσιαούση

Συντάκτης Νewsroom 25 Οκτωβρίου, 2011 11:18

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει στη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης και έχει μπλοκάρει τον εφοδιασμό των Σχολείων.


Στην  αναφορά  της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:«Η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει με πάρα πολλά προβλήματα εξαιτίας της σύγχυσης που έχει προκαλέσει η Υπουργική Απόφαση Αριθ. Πρωτ.: ΔΕΦΚ Α5042638ΕΞ2011/13-10-2011 όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα που σχετίζονται με το Δημόσιο. Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις ελάχιστοι πλέον είναι οι δικαιούχοι Πετρελαίου Θέρμανσης  καθώς, σύμφωνα με το άρθρο 36 του Ν. 3986/1-7-11 από τη χρήση του πετρελαίου θέρμανσης εξαιρούνται:

  • Οι ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες, οι κοινωνίες αστικού δικαίου, που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, οι αστικές κερδοσκοπικές ή μη εταιρείες, οι συμμετοχικές ή αφανείς, καθώς και οι κοινοπραξίες της παρ. 2 του άρθρου 2 του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (π.δ. 186/1992, ΦΕΚ 84/Α΄),
  • Οι ημεδαπές ανώνυμες εταιρείες,
  • Οι δημόσιες, δημοτικές και κοινοτικές επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανεξάρτητα αν αποτελούν ή όχι ίδια νομικά πρόσωπα,
  • Οι συνεταιρισμοί που έχουν συσταθεί νόμιμα και οι ενώσεις τους,
  • Οι αλλοδαπές επιχειρήσεις που λειτουργούν με οποιονδήποτε τύπο εταιρείας, καθώς και οι κάθε είδους αλλοδαποί οργανισμοί που αποβλέπουν στην απόκτηση οικονομικών ωφελημάτων,
  • Οι ημεδαπές εταιρείες περιορισμένης ευθύνης.

Αν και έχουν υπάρξει διευκρινίσεις ότι τα Σχολεία δεν εμπίπτουν σε καμία από τις προαναφερθείσες κατηγορίες και ως εκ τούτου δικαιούνται πετρέλαιο θέρμανσης, ωστόσο στο σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ (το online σύστημα παραγγελιών καυσίμων) δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα δημιουργώντας σύγχυση στους πρατηριούχους.

Μπροστά σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα έχει αναβληθεί η διανομή του πετρελαίου για τις ως άνω συγκεκριμένες περιπτώσεις μέχρι να δοθεί οριστική λύση από το Υπουργείο προς αποφυγή δυσεπίλυτων συνεπειών. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη ο άμεσος εφοδιασμός με πετρέλαιο θέρμανσης των Σχολείων κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, διότι οι θερμοκρασία στη περιοχή έχει πέσει σε τέτοια επίπεδα όπου δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα μέσα σε κρύα κτίρια».

Κλείνοντας η κα. Ε. Τσιαούση την αναφορά της, ζητάει να ενημερωθεί από τον κύριο Υπουργό για τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα, που έχει προκύψει με τη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης και έχει μπλοκάρει τον εφοδιασμό των Σχολείων.

Από σχετικό δελτίο τύπου της Ε. Τσιαούση


Συντάκτης Νewsroom 25 Οκτωβρίου, 2011 11:18

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV