Παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη των Γραφείων της Β/θμιας Εκπ/σης Έβρου

Συντάκτης Νewsroom 21 Φεβρουαρίου, 2011 10:35

Ακολουθεί δελτίο τύπου της Β’ ΕΛΜΕ ‘Εβρου:


“Δεν θα πληρώσουν την χρεοκοπία τους οι μαθητές μας!

Παράσταση διαμαρτυρίας-συμβολική κατάληψη των Γραφείων της Β/θμιας Εκπ/σης Έβρου την Τρίτη 22/2/2011 και ώρα 12:00

Ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Έβρου, κύριος Ζιαγάκης Παναγιώτης, εισηγήθηκε προς τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπ/σης ΑΜΘ την κατάργηση-κλείσιμο τεσσάρων σχολικών μονάδων στο νομό μας και συγκεκριμένα των Γυμνασίων Πέπλου, Ριζίων, Λαβάρων και των Λυκειακών Τάξεων Μεταξάδων.

Η εισήγηση αυτή είναι ξεκάθαρα αντίθετη με τη θέση όλων των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων του Νομού μας, των ενώσεων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, των φορέων της περιοχής μας και των Δ.Σ. της Α και Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ.

Διαφωνούμε κάθετα με το κλείσιμο σχολικών μονάδων στην περιοχή μας. Τη λειτουργία ΟΛΩΝ των σχολείων επιβάλλουν λόγοι πρωτίστως παιδαγωγικοί καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να αυξηθεί η μαθητική διαρροή, θα επηρεαστεί η σχολική επίδοση των παιδιών που θα μετακινούνται και θα δαπανούν καθημερινά πολύτιμο χρόνο και κόπο και φυσικά ας μην ξεχνάμε και την ασφάλεια των μετακινούμενων μαθητών. Αν προσθέσουμε σ’ αυτούς τους παιδαγωγικούς λόγους και τις επιπτώσεις που θα έχει το κλείσιμο των σχολείων στις τοπικές κοινωνίες (αίσθημα εγκατάλειψης, ερήμωσης και μοναξιάς που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε τάσεις φυγής και μετανάστευσης των κατοίκων προς τα αστικά κέντρα) καταλαβαίνουμε πόσο λαθεμένη, επικίνδυνη και αντιπαιδαγωγική είναι αυτή η εισήγηση του Δ/ντη Β/θμιας Εκπ/σης.

Αποφασίσαμε σε συνεργασία με την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε Ν. Έβρου να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας-συμβολική κατάληψη των Γραφείων της Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Έβρου στην Αλεξανδρούπολη την Τρίτη 22/2/2011 και ώρα 12:00, προκειμένου να εκφράσουμε για άλλη μια φορά την αντίθεση μας στην επιχειρούμενη κατάργηση σχολικών μονάδων στο νομό μας.

  • Καμία συγχώνευση σχολείου, καμία κατάργηση τμήματος. Να καλυφθούν οικονομικά οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.
  • ΟΛΟΙ στις 22 και 23 Φλεβάρη στη 48ωρη απεργία
  • ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 πμ. Τετάρτη 23/2 στην πλατεία Ορεστιάδας.”

Συντάκτης Νewsroom 21 Φεβρουαρίου, 2011 10:35

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV