Πανηγυρισμός Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας

Συντάκτης Νewsroom 1 Οκτωβρίου, 2010 11:24

Η υπό ίδρυσιν Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής βρίσκεται στην τοποθεσία Αγία Παρασκευή Ν. Βύσσας, δίπλα στην Ελληνοτουρκική μεθόριο, όπου υπάρχει μικρό Παρεκκλήσιο κτισμένο το 1931. Το έτος 2005 κτίστηκε νέο μεγαλύτερο Παρεκκλήσιο της Οσίας με τη συνδρομή των κατοίκων της Ν. Βύσσας και του Δήμου Βύσσας.


Με προτροπή του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, πέντε Ιερομόναχοι της Μητροπόλεως αναλαμβάνουν να συστήσουν μοναστική αδελφότητα και εφ’ όσον οι συνθήκες είναι κατάλληλες να εγκαταβιώσουν εδώ.

Η Ιερά Μονή εκτός από το όνομα της Αγίας Παρασκευής παίρνει και το όνομα της Αγίας Σκέπης, δηλαδή της Παναγίας μας. Η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία. Το Μοναστήρι βρίσκεται δίπλα στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, μια ανάσα από την Αδριανούπολη και ανάμεσα στα Ελληνικά Φυλάκια της μεθορίου. Είναι το πιο προωθημένο Μοναστήρι της πατρίδας μας, που μαζί με τους ακρίτες φρουρούς των συνόρων μας, τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες του ενδόξου Ελληνικού Στρατού, μαρτυρεί Χριστό και Ελλάδα.

Στα σύνορα εδώ, η Αγία Σκέπη θα φρουρεί και θα σκεπάζει το Έθνος μας, το φιλόχριστο στρατό μας, αλλά και τους κατοίκους αυτού του ευλογημένου τόπου από κάθε κακό και από κάθε επιβουλή του εχθρού, μαρτυρώντας στους αιώνες ότι ο τόπος αυτός είναι Ελληνικός και χριστιανικός.

Απόσπασμα ομιλίας Μητροπολίτη Δ.Ο.Σ. κκ. Δαμασκηνού

Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος – υπεύθυνος μοναστηριού


Συντάκτης Νewsroom 1 Οκτωβρίου, 2010 11:24

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV