ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ – ΤΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ (απο τον Τάσο Μπιμπισίδη)

Συντάκτης Νewsroom 1 Οκτωβρίου, 2010 16:16

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ – ΤΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ (απο τον Τάσο Μπιμπισίδη)

Με διθυραμβικές κριτικές και αποθεωτικά σχόλια, η Μαρινέλλα έκανε με τις εμφανίσεις της στο θέατρο ”Παλλάς” τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του περασμένου χειμώνα. Με 46.000 εισητήρια μέσα σε μερικές μόλις εβδομάδες, η επιτύχια συνεχίζεται για λίγες μόνο παραστάσεις και φέτος.

Η Μαρινέλλα αποθεώθηκε από το κατάμεστο Παλλάς καθώς οι θεατές την χειροκροτούσαν ασταμάτητα για δέκα λεπτά και ανάμεσά τους θαύμαζα πραγματικά άναυδος την απλότητα και την σπουδαιότητά της! Μέσα σε τρισήμιση ώρες γεμάτες απίστευτη ενέργεια, κέφι, πάθος και μεγάλες προσωπικές της επιτυχίες αποδεικνύει για άλλη μία φορά γιατί θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριες της χώρας μας και κατέχει δικαιωματικά τον τίτλο της «μεγάλης Κυρίας του Ελληνικού πενταγράμμου».


Όχι μόνο τραγουδίστρια αλλά και ηθοποιός (και μαλιστά πολύ καλή) η Μαρινέλλα μοιράζεται με το κοινό τον εαυτό της, την καριέρα της, τη ζωή της, αυτοσαρκάζεται συνεχώς με μοναδικό τρόπο, κάνει χιούμορ, υποδίεται διάφορους ρόλους και παρουσιάζει το μεγαλείο και την σπουδαιότητά της τόσο απλά, όμορφα και ταπεινά που σε κάνει να την θαυμάζεις ακόμη περισσότερο!

Σε μια εξαιρετική παραγωγή που συμπληρώνει απόλυτα το μεγαλείο της εντυπωσιακής Μαρινέλλας, η ίδια δίνει τον καλύτερό της εαυτό και εντυπωσιάζει με τη συνεχή εναλλαγή των ρόλων, των τραγουδιών αλλά και των μοναδικών κουστουμιών της Ντένης Βαχλιώτη που διαδέχονται το ένα το άλλο τόσο γρήγορα που ξεχνάς τα προηγούμενα!!!

Τραγουδάει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της με την μοναδική φωνή της που μένει αναλύωτη, και ανατριχιάζει με τις ερμηνείες και το πάθος της, με τη μουσική και τους στίχους να δένουν αρμονικά με το πετυχημένο κείμενο του Θανάση Παπαθανασίου και του Μιχάλη Ρέππα, ενώ τα πολύ εντυπωσιακά σκηνικά του Γιώργου Γαβαλά αλλάζουν σχεδόν διαρκώς μεταφέροντας τους θεατές από τη μία εποχή στην άλλη και δημιουργώντας μοναδικά ρομαντική ατμόσφαιρα με βασικό οδηγό την εξαιρετική σκηνοθετική άποψη του Σταμάτη Φασουλή.

Η παράσταση «Μαρινέλλα – Το Μιούζικαλ» διατρέχει τις δεκαετίες από το 50 μέχρι σήμερα και αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών (οι δύο πρώτες είναι πρόσωπα φανταστικά και η τρίτη η Μαρινέλλα). Οι φανταστικές ιστορίες των δύο γυναικών συμπλέκονται με την πορεία της Μαρινέλλας και τα τραγούδια της ακολουθούν τις περιπέτειες, τους έρωτες και τις διαψεύσεις τους. Οι ζωές τους κυλάνε παράλληλα με την καριέρα της τραγουδίστριας και η φωνή της Μαρινέλλας γίνεται παραπλήρωμα και έκφραση του αισθήματός τους και έτσι οι σημαντικότερες επιτυχίες της γίνονται ορόσημα για τη ζωή των πρωταγωνιστών όπως και εκατοντάδων χιλιάδων άλλων Ελλήνων. Εκτός από τη Μαρινέλλα πρωταγωνιστούν ο Αντώνης Λουδάρος, η Ευαγγελία Μουμούρη, ο Μέμος Μπεγνής, η Τζένη Μπότση και ακόμα δώδεκα ηθοποιοί και χορευτές, οι χορογραφίες είναι του Δημήτρη Παπάζογλου, ενώ οι ενορχηστρώσεις είναι του Αλέξιου Πρίφτη ο οποίος διευθύνει και την επταμελή ορχήστρα.

Το μιούζικαλ με τη ζωή της Μαρινέλλας είναι σίγουρα μία από τις ωραιότερες παραστάσεις που έχω δει ποτέ και η Μαρινέλλα είναι σίγουρα μία από τις πιο σπουδαίες φωνές και καλλιτεχνικές παρουσίες της Ελλάδας, και άξια έχει κερδίσει τον θαυμασμό όλων!!!

«Μαρινέλλα – Το Μιούζικαλ»

απο 29 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς για 10 μόνο παραστάσεις

 

Τάσος Μπιμπισίδης


Συντάκτης Νewsroom 1 Οκτωβρίου, 2010 16:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV