Πάνω από 2.000 μαθητές ενημερώθηκαν για θέματα σεξουαλικής αγωγής

Συντάκτης Νewsroom 5 Ιουνίου, 2022 12:49

Πάνω από 2.000 μαθητές ενημερώθηκαν για θέματα σεξουαλικής αγωγής

Περισσότεροι από 2.000 μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από θέματα σεξουαλικής αγωγής που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου». Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά 49 ομιλίες, σε 20 εκπαιδευτικές δομές και το σύνολο των μαθητών/μαθητριών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που παρακολούθησαν τις ενημερωτικές ομιλίες ανήλθε σε 2.223.

Εξειδικευμένο προσωπικό του Νοσοκομείου επισκέφθηκε τα σχολεία, συνομίλησε με μαθητές και μαθήτριες, απάντησε στις απορίες τους σχετικά με τη σεξουαλική ανάπτυξη και υγεία και τους συμβούλευσε σε θέματα αντισύλληψης και σεξουαλικής αγωγής, θέματα που απασχολούν σημαντικά τα νέα, σε ηλικία, αγόρια και κορίτσια.


«Επιδιώκουμε, μέσω της εκπαίδευσης, την προαγωγή της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και την υιοθέτηση σωστών στάσεων και συμπεριφορών από την πλευρά των μαθητών και μαθητριών. Δεν θέλουμε τα παιδιά να ενημερώνονται από συνομήλικούς τους, από άγνωστες πηγές στο διαδίκτυο ή άγνωστα πρόσωπα και να ακολουθούν στάσεις που είναι επισφαλείς για την υγεία και την αξιοπρέπειά τους. Δεν θέλουμε τα παιδιά να εκτίθενται σε κινδύνους, αλλά αγωνιζόμαστε για να αποκτήσουν τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να λαμβάνουν υπεύθυνα αποφάσεις για τη σεξουαλική υγεία και ζωή τους», ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.

Και πρόσθεσε ότι «με τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΓΓΔΟΠΙΦ καταπολεμούμε έμφυλα στερεότυπα και προάγουμε τις αξίες της ισότητας των φύλων, του αμοιβαίου σεβασμού και του δικαιώματος στην προσωπική ακεραιότητα». Σύμφωνα με την κα Συρεγγέλα, η ΓΓΔΟΠΙΦ θα συνεχίσει και την επόμενη σχολική χρονιά τις ενημερωτικές δράσεις και ομιλίες στα σχολεία της χώρας, συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση των εμποδίων που δυσχεραίνουν την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων.


Συντάκτης Νewsroom 5 Ιουνίου, 2022 12:49

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV