Ο Έβρος πίνει… και δυστυχώς μετά οδηγεί

Συντάκτης Νewsroom 27 Σεπτεμβρίου, 2010 10:00

Ο Έβρος πίνει… και δυστυχώς μετά οδηγεί

Μπορεί να φταίνε οι μεγάλες αποστάσεις στο νομό μας, ίσως να συμβαίνει επειδή δεν υπάρχουν και πολλά εναλλακτικά μεταφορικά μέσα. Γεγονός είναι πάντως, ότι οι περισσότεροι οδηγοί στην περιοχή μας επιλέγουν να οδηγήσουν εφόσον έχουν καταναλώσει αλκοόλ. “Στέκονται τυχεροί” νομίζουν, “το ελέγχουν” θα μας έλεγαν, γιατί πολλές φορές απλά δεν συμβαίνει τίποτα. Άλλες φορές τους σταματά η τροχαία  και τη γλιτώνουν με πρόστιμα, ενώ ορισμένες φορές κάποιοι πληρώνουν με τη ζωή τους. Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία έπειτα κουνάει το κεφάλι και μιλάει δυο, τρεις, τέσσερις μέρες για το ατύχημα, μέχρι που να ξεχαστεί εντελώς και λίγο αργότερα οι ίδιοι, οι οποίοι κατηγορούν αυτήν τη συμπεριφορά, πιάνουν το τιμόνι…


ΜΗΝ οδηγείτε αν έχετε καταναλώσει αλκοόλ! Εξάλλου εν καιρώ  οικονομική κρίσης ποιος θέλει να πληρώσει πρόστιμο;

Ακολουθεί αστυνομικό δελτίο τύπου :

Σύλληψη ατόμου για την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος

Tην 02.17΄ ώρα της 25-09-2010, στο 9ο χλμ. Αλεξ/πολης-Κομοτηνής, συνελήφθη από Αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. της Α.Δ.Αλεξ/πολης, ημεδαπός άνδρας 20 ετών, ο οποίος οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α., κατελήφθη ο ανωτέρω ημεδαπός να οδηγεί Ι.Χ.Ε.αυτ/το, υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 1,00 mg/l και 0,75 mg/l, κατά τις δύο (2) μετρήσεις, ποσοστό που επηρεάζει επικίνδυνα την οδήγηση και τη βάδιση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, παραπέμφθηκε στον κ.Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.

Επιπλέον, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.200,00 € και αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για έξι (6) μήνες.


Συντάκτης Νewsroom 27 Σεπτεμβρίου, 2010 10:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV