Ορκωμοσία Συνοριοφυλάκων σε Διδυμότειχο και Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νewsroom 21 Οκτωβρίου, 2022 18:43

Ορκωμοσία Συνοριοφυλάκων σε Διδυμότειχο και Αλεξανδρούπολη

250 νέοι και νέες επιτυχόντες σε πρόσφατο διαγωνισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ορκίσθηκαν Συνοριοφύλακες την 21η του μηνός Οκτωβρίου ε.έ. στο Διδυμότειχο και την Αλεξανδρούπολη, για τις αντίστοιχες Αστυνομικές Διευθύνσεις Ορεστιάδος και Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου οι προσληφθέντες για την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδος ωρκίσθηκαν από το Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Στρατηγού Πασχάλη Συριτούδη.


Ο Σεβασμιώτατος καλωσορίζοντας τους νέους Συνοριοφύλακες, αφού τους συνεχάρη για την επιτυχία τους, τόνισε ότι «η αποστολή σας για την φύλαξη των συνόρων της Πατρίδας είναι υπόθεση ιερή, γι’ αυτό θα πρέπει να αξιολογήσετε υπεύθυνα αυτό που αναλαμβάνετε όχι ως επάγγελμα αλλά ως λειτούργημα και με πνεύμα θυσίας και συνέπειας να προσφέρετε τις υπηρεσίες».

Αντίστοιχα ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης  συνέστησε στους προσληφθέντες ότι διεκπεραιώνοντας τα καθήκοντά τους οφείλουν πρώτα να προασπίζονται τα σύνορα της Πατρίδας από κάθε είδους απειλή και παράνομη είσοδο και συγχρόνως να σέβονται την αξιοπρέπεια κάθε προσώπου, αδιακρίτως θρησκεύματος, γλώσσης και φυλής. Οι 250 νέοι Συνοριοφύλακες θα εκπαιδευθούν το προσεχές διάστημα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δοκιμών Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.


Συντάκτης Νewsroom 21 Οκτωβρίου, 2022 18:43

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV