Ορεστιάδα: Απέσπασαν 1.011 ευρώ με απάτη μέσω email

Συντάκτης Νewsroom 24 Μαρτίου, 2021 13:46

Ορεστιάδα: Απέσπασαν 1.011 ευρώ με απάτη μέσω email

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων δραστών που εξαπάτησαν ημεδαπό στην περιοχή της Ορεστιάδας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών ο οποίοι εξαπάτησαν ημεδαπό.

Αναλυτικότερα, ο παθών έλαβε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), με στοιχεία αποστολέα που παρέπεμπαν σε τραπεζικό ίδρυμα. Μέσω του
μηνύματος καλούνταν να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να μην απενεργοποιηθεί η δυνατότητα διαδικτυακών πληρωμών.


Συγκεκριμένα, ο παθών έπρεπε να χρησιμοποιήσει προτεινόμενο υπερσύνδεσμο (link) που εμπεριείχε το μήνυμα, ο οποίος οδηγούσε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε την επίσημη ιστοσελίδα του τραπεζικού ιδρύματος, όπου καλούνταν να καταχωρήσει τους προσωπικούς του τραπεζικούς κωδικούς.

Με αυτόν τον τρόπο οι δράστες κατάφεραν να υφαρπάξουν τα παραπάνω στοιχεία, να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό και να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 1.011 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.


Συντάκτης Νewsroom 24 Μαρτίου, 2021 13:46

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV