Οι αθλητές των Special Olympics έρχονται στον Έβρο

Συντάκτης Νewsroom 15 Ιουνίου, 2011 11:12

Οι αθλητές των Special Olympics έρχονται στον Έβρο

Συνέντευξη  τύπου για το πρόγραμμα «Πόλις- Αμφιτρύων» Αλεξανδρούπολη – Φέρες  έδωσαν το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Έβρου, ο  Πρόεδρος  της  Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής Special Olympics Αθήνα 2011 και Πρέσβης Καλής Θελήσεως κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης.


Στη διάρκεια της συνέντευξης τονίστηκε από όλους ότι αποτελεί τιμή για την Αλεξανδρούπολη και τις Φέρες, το γεγονός ότι είναι πόλεις Αμφιτρύων και επίσης ότι είναι πανέτοιμες να υποδεχθούν τις δύο αποστολές και τους 380 αθλητές από τη Ρωσία και τη Βουλγαρία που θα φιλοξενηθούν από 20-24 Ιουνίου.

«Η Αλεξανδρούπολη, οι Φέρες, ο Έβρος γιορτάζουν τις μέρες αυτές που θα φιλοξενήσουμε τους αθλητές των Special Olympics. Είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχτούμε και είμαι σίγουρος ότι η περιοχή μας θα  φιλοξενήσει τα παιδιά αυτά με τον καλύτερο τρόπο. Η συμμετοχή του κόσμου σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, που από την πρώτη στιγμή ήταν πολύ σημαντική, δείχνει την ευαισθησία της τοπικής κοινωνίας. Καλώ όλους τους Εβρίτες, τους Θρακιώτες, να δώσουν το παρών τους στη λαμπαδηδρομία και την υποδοχή της

της Φλόγας της Ελπίδας των Special Olympics που  θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη και  στις Φέρες στις 18 και 19 Ιουνίου αντίστοιχα.»

ανέφερε ο Πρόεδρος  της  Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής Special Olympics Αθήνα 2011 και Πρέσβης Καλής Θελήσεως κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης.

Ευχαρίστησε δε από τα βάθη της καρδιάς του όλους όσους συμμετέχουν εθελοντικά στην προσπάθεια αυτή, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ειδικότερα την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν τους αθλητές ( Thraki Palace, Alexander Beets, Grand Egnatia, Alex, Bao-Bao, Ανθή, Δέλτα, Αργυρορρύτης), το ΚΤΕΛ Έβρου, που έχει αναλάβει τις μετακινήσεις των αθλητών, την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή, τους 150 εθελοντές καθώς και τους καλλιτέχνες που παίρνουν αφιλοκερδώς μέρος στις εκδηλώσεις, τον Χρόνη Αηδονίδη, την Ζωή Τηγανούρια, τη Νεκταρία Καραντζή και το συγκρότημα «Χίλια Χρόνια».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης τόνισε ότι η Αλεξανδρούπολη και οι Φέρες έχουν υποχρέωση να στηρίξουν αυτή την παγκόσμια εκδήλωση των Special Olympics. «Ως δήμος είμαστε ευαισθητοποιημένοι, συμμετέχουμε και στηρίζουμε με την ψυχή μας όλες τις εκδηλώσεις που έγιναν μέχρι τώρα καθώς κι αυτές που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν  στη διάρκεια της φιλοξενίας των αποστολών από τις δύο χώρες. Το ζητούμενο είναι να θριαμβεύσει η ανθρωπιά, ο ουμανισμός και η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων προκειμένου να αγκαλιάσουμε τους αθλητές και  να δώσουμε ένα άλλο μήνυμα ευαισθησίας στην καθημερινότητα μας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λαμπάκης,

Η  Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου –Μαυρανεζούλη υπογράμμισε ότι η Αλεξανδρούπολη, οι Φέρες, ο Έβρος, προετοιμάζονται για να ζήσουν μέρες γιορτής με τη φιλοξενία των αθλητών των Special Olympics. «Οι αθλητές και οι συνοδοί τους θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να νοιώσουν τη ζεστή θρακιώτικη φιλοξενία, να γνωρίσουν τα ήθη, τα έθιμα, τον πολιτισμό της περιοχής μας, να εξασκηθούν στα αθλήματά τους, αλλά και για όλους εμάς, όλη την τοπική κοινωνία να ζήσουμε μια συναισθηματικά συναρπαστική εμπειρία. Προσκαλώ όλους τους Εβρίτες να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί και το σύνθημα «Είμαι μέσα» να γίνει πράξη με το δυναμικό παρόν όλων των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεωργία Νικολάου –Μαυρανεζούλη.

Νωρίτερα ο  Πρόεδρος  της  Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής Special Olympics Αθήνα 2011 και Πρέσβης Καλής Θελήσεως κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη και ο κήρυκας εθελοντισμού, πατήρ Απόστολος Καβαλιώτης, επισκέφθηκαν το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αλεξανδρούπολης.

Τα παιδιά του Εργαστηρίου τους παρέδωσαν 500 αναμνηστικά δώρα που δημιούργησαν για τους αθλητές των Special Olympics και τους αρχηγούς των αποστολών, που θα φιλοξενηθούν στον Έβρο.

«Τα δώρα αυτά δείχνουν την μεγάλη ευαισθησία των παιδιών, των δασκάλων και των γονιών τους και αντικατοπτρίζει συνολικά την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας» είπε ο κ. Ζαμπουνίδης.

Τα παιδιά, είπαν, ότι τα δώρα αυτά τα έφτιαξαν μέσα από την ψυχή τους για να τα χαρίσουν στους αθλητές και τους αρχηγούς των αποστολών ως ενθύμιο της φιλοξενίας τους στην περιοχή μας.

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΟΛΙΣ-ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ»

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 18-24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

19:00 : Έναρξη Λαμπαδηδρομίας από το Πάρκο Εγνατία :

Διαδρομή: Παραλιακή Λεωφόρος

19:30 : Άφιξη στην Πλατεία Φάρου.

ü Άναμμα Βωμού,

ü  Έπαρση σημαίας ύμνος Special Olympics

ü Πολιτιστικό Πρόγραμμα με την εθελοντική  συμμετοχή της Ζωής Τηγανούρια  και του Συγκροτήματος «Χίλια Χρόνια».

21:00 : Λήξη της Τελετής.

ü Αναχώρηση της Φλόγας και των Λαμπαδηδρόμων με τελικό προορισμό το «Μύλο του Μασούρα», διά της Λεωφόρου Δημοκρατίας.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

9:20 : Υποδοχή της Ρωσικής Αποστολής στο Διεθνή Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης

20:30 : Latin Party στο Καφέ Ορίζοντας με τη συνδρομή του συλλόγου “Baila Comingo”

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

20:30 : Βόλτα των αθλητών μελών της αποστολής στην Παραλιακή Λεωφόρο

 

ΤΕΤΑΡΤΗ  22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

10:15- 12:15 : Γνωριμία με το εμπορικό κέντρο της πόλης

20:30 : Party με μουσική στο  ΒΑΟ-ΒΑΒ – Da Vinci

ΠΕΜΠΤΗ  23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

20:00 – 22:00 : Αποχαιρετιστήρια Παραδοσιακή Βραδιά στο Γήπεδο Φώτης Κοσμάς με την εθελοντική  συμμετοχή του Χρόνη Αηδονίδη και της Νεκταρίας Καραντζή, καθώς και με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων από την Αλεξανδρούπολη και τις Φέρες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Αναχώρηση  της αποστολής για τους Παγκόσμιούς Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΟΛΙΣ-ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ»

ΦΕΡΕΣ 19-24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011


ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

10:00 : Άφιξη Λαμπαδηδρόμων στην είσοδο της πόλης,

ü Υποδοχή από αθλητές του Δ.Ο.Ν.Α. Φερών και έναρξη λαμπαδηδρομίας

ü Διαδρομή: Εκκίνηση από το Τουριστικό Περίπτερο, Δημοκρίτου, 25ης Μαρτίου, Μεγάλου Αλεξάνδρου

10:15 : Άφιξη των Λαμπαδηδρόμων στη Δημαρχεία Φερών, Άναμμα Βωμού,

ü Ύμνος της Παναγίας των Θρακών

10:45 : Αναχώρηση της Φλόγας και των Λαμπαδηδρόμων με τελικό προορισμό το Τουριστικό Περίπτερο διά των Μεγ. Αλεξάνδρου, Αθ. Διάκου, Πλ.Ομονοίας, 50ου Συντάγματος

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

18:15: Υποδοχή της Βουλγαρικής Αποστολής στις Φέρες

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

9:30 – 20:00 : Oνοματοδοσία δέντρων στο Πάρκο Special Olympics.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

10:00 – 10:30 : Επίσκεψη αθλητών-μελών αποστολής στο Τουριστικό Κέντρο: Προβολή βίντεο, Βράβευση καλύτερης ζωγραφιάς

10:45 – 11:00 : Ξενάγηση στην Παναγία Κοσμοσώτειρα

11:00 – 12.45 : Βόλτα στο κέντρο της πόλης

20:30 : Party με μουσική και χορό στο Ανοιχτό Θέατρο Φερών, με τη συμμετοχή των δημοτών

ΠΕΜΠΤΗ  23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

20:00 – 22:00 : Αποχαιρετιστήρια Παραδοσιακή Βραδιά στο Γήπεδο Φώτης Κοσμάς με την εθελοντική  συμμετοχή του Χρόνη Αηδονίδη και της Νεκταρίας Καραντζή, καθώς και με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων από την Αλεξανδρούπολη και τις Φέρες.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Αναχώρηση  της αποστολής για τους Παγκόσμιούς Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011

 

 


Συντάκτης Νewsroom 15 Ιουνίου, 2011 11:12

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV