Νικολάου και Λαμπάκης υποδέχονται το 16ο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νewsroom 15 Ιουνίου, 2011 11:03

Νικολάου και Λαμπάκης υποδέχονται το 16ο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Αλεξανδρούπολη

Κοινή Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Τρίτη 14 Ιουνίου και ώρα 14:00 στο γραφείο δημάρχου Αλεξανδρούπολης, ο Δήμαρχος,  κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Γεωργία Νικολάου και  η Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ά & ΄Β Βαθμού «Η ΑΘΗΝΑ», κ. Φανή Μπαχαρίδου.


Η συνέντευξη δόθηκε ενόψει της έναρξης του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εκλεγμένων Γυναικών, με τίτλο «Γυναίκες με Αποστολή και Όραμα στη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης» το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως και τις 19 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη.

Στις δηλώσεις της η κ. Νικολάου συνεχάρη το Δίκτυο Γυναικών για την πρωτοβουλία του τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός για τον τόπο. Παράλληλα, αποτελεί ευκαιρία για τις γυναίκες της τοπικής αυτοδιοίκησης να προβάλουν το λόγο και το έργο τους, καθώς επίσης και να παρουσιάσουν τα προβλήματά τους.

Από πλευράς του, ο κ. Λαμπάκης καλωσόρισε το συνέδριο υπογραμμίζοντας ότι η διοργάνωση του αποτελεί μεγάλη τιμή για το Δήμο και την Αλεξανδρούπολη. Ο δήμαρχος σημείωσε την ευκαιρία ανάδειξης των ισχυρών ζητημάτων που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ εξήρε το ζήτημα της συμμετοχής των γυναικών στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Ακόμη ευχήθηκε το συνέδριο να αποτελέσει ορόσημο και ερέθισμα για τη συμμετοχή περισσοτέρων γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση στο μέλλον.

Με τη σειρά της, η κ. Μπαχαρίδου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη για την σημαντική στήριξη και την βοήθειά τους στην υλοποίηση του συνεδρίου. Όπως ανέφερε, στο Δίκτυο συμμετέχουν γυναίκες από την τοπική αυτοδιοίκηση όλων των κομμάτων. Αναφερόμενη στα 17 χρόνια λειτουργίας του Δικτύου, επεσήμανε ότι στόχος παραμένει η ανθρωποδικτύωση και η βελτίωση των όρων συμμετοχής των γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τέλος, υπογράμμισε ότι ο σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση για το ρόλο και τα προβλήματα των εκλεγμένων γυναικών στα νέα δεδομένα του Καλλικράτη.

 


Συντάκτης Νewsroom 15 Ιουνίου, 2011 11:03

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV