Ξεκινά στην Αλεξανδρούπολη το Επιστημονικό Συνέδριο «ΦΑΡΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ 2021»

Συντάκτης Νewsroom 8 Οκτωβρίου, 2021 08:46

Ξεκινά στην Αλεξανδρούπολη το Επιστημονικό Συνέδριο «ΦΑΡΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ 2021»

Ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 στην Αλεξανδρούπολη το Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «ΦΑΡΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ 2021»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Πνευμονολογική Κλινική και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Ιατρική του Ύπνου” του Δ.Π.Θ. και η Δημοκρίτεια Ιατρική Εταιρεία συνδιοργανώνουν το Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «ΦΑΡΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ 2021».

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Astir Egnatia στην Αλεξανδρούπολη, στις 08 – 10 Οκτωβρίου 2021 και παρέχεται η δυνατότητα επιλογής της παρακολούθησης του είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά.


Το συνέδριο, το οποίο εξελίσσεται σε θεσμό, απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες υγείας και έχει ως κύριο στόχο τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση, καθώς και την ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας στα σημαντικότερα τρέχοντα ιατρικά θέματα. Η πρώτη ημέρα του φετινού συνεδρίου είναι αφιερωμένη στη νόσο COVID-19 και στις άμεσες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της στην υγεία, στην εργασία, στην εκπαίδευση και στην καθημερινότητα των πολιτών. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ημερών, διακεκριμένοι επιστήμονες από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν με τον πλέον εμπεριστατωμένο τρόπο, όλες τις νεότερες εξελίξεις στην Πνευμονολογία. Θα αναδειχθεί επίσης, το συνεχώς αναπτυσσόμενο ερευνητικό έργο και οι επιστημονικές διακρίσεις της Πνευμονολογικής Κλινικής του Δ.Π.Θ.

Κατά την τελετή έναρξης θα απευθύνουν χαιρετισμό η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Δρ Μίνα Γκάγκα, ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ Kαθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγήτρια Αλεξάνδρα Γιατρομανωλάκη, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Καθηγητής Μιχαήλ Πιτιακούδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Καθηγητής Στέλιος Λουκίδης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος Δρ Ηρακλής Τιτόπουλος, η Πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος Δρ Μάτα Τσικρικά, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου Δρ Ανδρέας Παπανδρούδης και ο Διοικητής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Ρούφος.

Για το Επιστημονικό Πρόγραμμα δείτε ΕΔΩ


Συντάκτης Νewsroom 8 Οκτωβρίου, 2021 08:46

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV