Μη άρση ασυλίας ψήφισε η Βουλή για τον Βουλευτή Έβρου Σ. Κελέτση

Συντάκτης Νewsroom 8 Οκτωβρίου, 2021 08:31

Μη άρση ασυλίας ψήφισε η Βουλή για τον Βουλευτή Έβρου Σ. Κελέτση

Με συντριπτική πλειοψηφία κατά της άρσης ασυλίας Κελέτση η Ολομέλεια της Βουλής – Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε Υπέρ

Τη μη άρση της ασυλίας του Βουλευτή Έβρου Σταύρου Κελέτση μετά από μήνυση που άσκησε εναντίον του ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής. Η μήνυση αφορούσε την άσκηση του καθήκοντος του κ. Κελέτση ως Προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής, που διερευνούσε τους χειρισμούς του πρώην Υπουργού Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Κατά της άρσης, σε σύνολο 276 ψηφισάντων, τάχθηκαν 184 βουλευτές. Έξι ψήφισαν «Παρών» και 86 βουλευτές -μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ- ψήφισαν «Υπέρ», γεγονός που αποδεικνύει την πολιτική απομόνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ήταν και το μοναδικό που τάχθηκε υπέρ της άρσης ασυλίας του Σταύρου Κελέτση, αναφέρει η ανακοίνωση του Βουλευτή Έβρου.


Ο Βουλευτής Έβρου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, δήλωσε :

«Εφάρμοσα απόλυτα τον Κανονισμό της Βουλής σε συνδυασμό με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Είναι προφανές ότι η μήνυση που κατατέθηκε από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Παππά είχε καθαρά πολιτικούς στόχους και εξυπηρετούσε αμιγώς πολιτικούς σκοπούς. Στόχοι της ήταν να πληγεί το κύρος της Επιτροπής, που έκανε άριστα την δουλειά της και ο αποπροσανατολισμός του τύπου και της κοινής γνώμης από την ουσία των εργασιών και των καταθέσεων της Προανακριτικής Επιτροπής. Δηλώνω για μια ακόμη φορά υπερήφανος ως Πρόεδρος της Επιτροπής διότι φέραμε σε πέρας ένα πολύ δύσκολο και στενάχωρο έργο, ευσυνείδητα, με αντικειμενικότητα, δικαιοσύνη και επιτυχία!».


Συντάκτης Νewsroom 8 Οκτωβρίου, 2021 08:31

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV