Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της Τζεβριέ – Τι κατέθεσαν οι γονείς της (Συνεχής ενημέρωση)

Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουνίου, 2022 13:00

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της Τζεβριέ – Τι κατέθεσαν οι γονείς της (Συνεχής ενημέρωση)

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί και βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη η δίκη για την δολοφονία της 29χρονης Τζεβριέ από τον σύζυγό της το Δεκέμβριο του 2021 στην Αλεξανδρούπολη

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο 31χρονος σύζυγός της, ο οποίος κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε την 29χρονη Τζεβριέ καταφέρνοντας της χτυπήματα που τελικά επέφεραν τον θάνατό της.

Γύρω στις 11 σήμερα το πρωί ξεκίνησε η διαδικασία με την κατάθεση των γονιών της 29χρονης.


Πρώτος κατέθεσε ο πατέρας του θύματος ενώ στη συνέχεια κατέθεσε η μητέρα η οποία περιέγραψε τα όσα ζούσε η 29χρονη και την αποξένωση που φαινόταν να της έχει επιβάλει ο σύζυγός της από τους γονείς και τα αδέρφια της. Χαρακτηριστικά η μητέρα της Τζεβριέ ανέφερε ότι για τέσσερα χρόνια δεν επικοινωνούσε με την κόρη της, κατά την νοσηλεία της ενημερωνόταν τηλεφωνικά λόγω κορονοϊού, όπως ανέφερε, και επιθυμούσε να την βλέπει αλλά παρά την προσπάθεια τους δεν μπορούσαν να την δουν ούτε η ίδια ούτε οι άλλες κόρες της. Παράλληλα ανέφερε περιστατικό που οι αδερφές της Τζεβριέ στα γενέθλιά της είχαν αγοράσει μία τούρτα και σχεδίασαν να γιορτάσουν οικογενειακά τα γενέθλιά της και τελευταία στιγμή η Τζεβριέ τους τηλεφώνησε από το τηλέφωνο του συζύγου της και τους ζήτησε να μην την επισκεφθούν επειδή “είχαν κάποια δουλειά”. Όπως κατέθεσε η μητέρα της Τζεβριέ μόνο από την τηλεφωνική συσκευή του κατηγορουμένου επικοινωνούσαν και μόνο σε περίπτωση ανάγκης.

“Δεν την άφηνε να βγει ούτε στην γειτονιά «ήταν σαν ζωντανή νεκρή»” ανέφερε μεταξύ άλλων η μητέρα του θύματος. “Δεν με άφηνε να πάω στην αστυνομία επειδή φοβόταν”. “Θέλω την επιμέλεια των εγγονιών μου αλλά αυτά έχουν συνηθίσει στις συνθήκες με τους άλλους παππούδες” είπε επίσης ενώπιων του δικαστηρίου η μητέρα της Τζεβριέ αναφερόμενη στην επιμέλεια των τριών ανήλικων παιδιών του ζευγαριού.

Κατάθεση ενώπιον του Μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου Ορεστιάδας έδωσε και μία γειτόνισσα η οποία είπε ότι συναντούσε συχνά την 29χρονη στην Αλεξανδρούπολη και πολλές φορές την αντίκρυζε με εμφανή χτυπήματα, κάτι που η ίδια η Τζεβριέ της αιτιολογούσε ως “έπεσα”, “σκόνταψα” κ.ο.κ.

Την σύσταση της έδρας αποτελούν: 4 πολίτες ένορκοι 3 τακτικοί δικαστές (μεταξύ αυτών ο πρόεδρος) και ένας εισαγγελέας.

Η δίκη συνεχίζεται αυτήν την ώρα με την κατάθεση του Ιατροδικαστή Παύλου Παυλίδη.

Νεότερη ενημέρωση 14:30:

Συνεχίστηκε η κατάθεση των μαρτύρων με τον ιατροδικαστή Παύλο Παυλίδη να μιλά και να απαντά σε ερωτήσεις αναφορικά με τις δύο εξετάσεις που έκανε στο θύμα, η πρώτη ενόσω ήταν διασωληνωμένη στις 8/12/2022 και η δεύτερη μετά τον θάνατό της στις 14/12/2022, οι οποίες αναγνώστηκαν νωρίτερα ενώπιων του δικαστηρίου. Στην κατάθεσή του ο κ. Παυλίδης επανέλαβε τα ευρήματα των εξετάσεων λέγοντας πως το σοβαρότερο πλήγμα ήταν στο ήπαρ και φαίνεται να προήλθε πιθανότερα από λάκτισμα (κλωτσιά), κάτι που δεν αρνήθηκε η υπεράσπιση. Στην νεφρική πλευρά επίσης βρέθηκαν χτυπήματα τα οποία όμως προήλθαν από άλλο μέσο, είτε από χτύπημα με τα χέρια χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί και το πέσιμο από σκάλα. Ο ιατροδικαστής ανέφερε πως για την σύνταξη της ιατροδικαστικής εξέτασης χρησιμοποίησε και τα ευρήματα από τον φάκελο νοσηλείας της 29χρονης καθώς είχε υποβληθεί σε επεμβάσεις κατά την νοσηλεία της. Ο κ. Παυλίδης τόνισε πολλαπλά πως η 29χρονη πέραν τον χτυπημάτων που φαίνεται να οδήγησαν στον θάνατό της δεν έφερε άλλα προβλήματα υγείας ή σωματικές βλάβες από παλαιότερα χτυπήματα όπως προέκυψε και από τη μαγνητική εξέταση που έγινε μεταθανάτια στο σώμα.

Στην συνέχεια κατέθεσε ο κ. Μιχαήλ Καρανίκας, χειρούργος ο οποίος έκανε την πρώτη επέμβαση στην 29χρονη παραλαμβάνοντάς την από τα επείγοντα του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Κατά την επέμβαση διαπίστωσε μεγάλη ποσότητα αίματος και σχεδόν κατεστραμμένο το ήπαρ.

Νωρίτερα κατέθεσε μάρτυρας ο οποίος είχε βρεθεί στο σπίτι του ζευγαριού πριν την διακομιδή της Τζεβριέ στα επείγοντα και ανέφερε ότι ο ίδιος κάλεσε το ΕΚΑΒ ωστόσο όπως υποστήριξε πληροφορήθηκε ότι ήδη είχε γίνει κλήση για το ίδιο σημείο η οποί ακυρώθηκε μετά από λίγο από ένα δεύτερο τηλεφώνημα. Ο ίδιος μάρτυρας κατέθεσε ότι μπήκε στο σπίτι και είδε την Τζεβριέ ξαπλωμένη με το κεφάλι ακουμπισμένο στα γόνατα του συζύγου της και τον ίδιο να της μιλά και να της λέει “μη φοβάσαι θα γίνεις καλά”.

Τελευταία ενημέρωση 17:51:


Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουνίου, 2022 13:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV