Νικολάου: “Ναι, υπάρχουν δυσκολίες στην Π.Ε. Έβρου, όμως ήδη αντιμετωπίζονται”

Συντάκτης Νewsroom 27 Ιανουαρίου, 2011 10:53

Νικολάου: “Ναι, υπάρχουν δυσκολίες στην Π.Ε. Έβρου, όμως ήδη αντιμετωπίζονται”

Στη πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.) Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στις 25 Ιανουαρίου αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα.


Η κ. Νικολάου είπε πως το κύριο θέμα που απασχόλησε το σώμα του Π.Σ. ήταν η αναγκαιότητα κατάρτισης Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Σ. που τέθηκε από όλες τις παρατάξεις.

«Όλοι μας προσπαθούμε να δούμε τον τρόπο λειτουργίας του Π.Σ., του  πιο σημαντικού οργάνου για την Περιφέρεια. Μας ενδιαφέρει να λειτουργήσει το Π.Σ. Πιστεύω ότι σημαντικό ρόλο παίζει η ενημέρωση των Περιφερειακών Συμβούλων για τα θέματα που αφορούν κάθε Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.), ώστε να υπάρχει συλλογική απόφαση μέσα στο πλαίσιο της περιφερειακής συνείδησης που πρέπει να αποκτήσουμε. Από τη δική μου πλευρά έθεσα το θέμα της μεταστέγασης των υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου. Ήδη, όπως θα έχετε διαπιστώσει, προσπαθούμε να συγκεντρωθούν οι υπηρεσίες στο κεντρικό κτίριο της πρώην Νομαρχίας Έβρου. Γνωρίζετε ότι οι υπηρεσίες ήταν σε τρεις διαφορετικούς χώρους, εδώ, στο κτίριο επί της Κωνσταντινουπόλεως, και στο παλιό Νοσοκομείο, πέρα φυσικά από το ιδιόκτητο κτίριο των Τεχνικών Υπηρεσιών στο κέντρο της πόλης. Πρώτος και κυρίαρχος λόγος είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη. Το να είναι συγκεντρωμένες οι υπηρεσίες σε ένα κτίριο βοηθάει περισσότερο στην εξυπηρέτησή του. Δεύτερος και σημαντικός λόγος, ειδικά στη σημερινή εποχή, είναι η οικονομία, αν σκεφτεί κανείς ότι 20.000 ευρώ το μήνα δίνονται για ενοίκιο για το κτίριο επί της Κωνσταντινουπόλεως. Ένας ακόμη λόγος είναι η λειτουργικότητα των υπηρεσιών, αφού έχει παρατηρηθεί Διευθυντής να προΐσταται υπηρεσιών που βρίσκονται σε τρεις διαφορετικούς χώρους. Θέλω να πω, όμως, και να το τονίσω, ότι η μεταστέγαση δεν θα γίνει εις βάρος της ποιότητας της εργασίας των υπαλλήλων.»

Σε ερώτηση που τέθηκε για τον πρώτο μήνα λειτουργίας της Π.Ε. η κ. Νικολάου απάντησε «Θα ήταν ψέματα αν έλεγε κανείς ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες. Το σημαντικό όμως είναι ότι αυτές οι δυσκολίες αντιμετωπίζονται. Οι Διευθυντές των υπηρεσιών και οι υπηρεσίες ψάχνουν και βρίσκουν λύσεις σε όποιο αίτημα υπάρχει από την πλευρά του πολίτη. Ζητάμε και σε αυτή την περίπτωση κατανόηση, αν υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, αλλά πιστεύω ότι τα πράγματα αντιμετωπίζονται.»

Όπως είπε η κ. Νικολάου το επόμενο Π.Σ. θα απασχολήσει το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και ειδικότερα η κατασκευή του λεγόμενου «φράχτη» στην περιοχή της Βύσσας.

«Για λόγους ενημέρωσης και ευαισθησίας η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Ορεστιάδας. Για το θέμα του «φράχτη», νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με ευκολία υπέρ ή κατά. Δεν είναι θέμα μιας μόνο πλευράς, έχει να κάνει με τους ίδιους τους παράνομα εισερχόμενους στη χώρα μας, έχει να κάνει με την περιοχή μας, έχει να κάνει με τη ανθρωπιά μας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Θα περιμένουμε λοιπόν τη θέση που θα πάρει το Π.Σ. και πιστεύω θα είναι εκείνη που περιμένει η κοινωνία του Έβρου.»

Από σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας


Συντάκτης Νewsroom 27 Ιανουαρίου, 2011 10:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV