Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο υπέγραψε το Επιμελητήριο Έβρου

Συντάκτης Νewsroom 7 Νοεμβρίου, 2013 12:32

Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο υπέγραψε το Επιμελητήριο Έβρου

Το Επιμελητήριο Έβρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι τη χθεσινή ημέρα, 6η Νοεμβρίου 2013, υπεγράφη διμερώς Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με στόχο την ανάπτυξη των σχέσεων και των από κοινού δράσεων μεταξύ των δύο επιχειρηματικών φορέων.

Στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Έβρου κατέφθασαν στις 15:00μ.μ. ο Αντιπρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλας Μπακατσέλος, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του φορέα, κ. Ηλίας Σπιρτούνιας, συνοδευόμενοι από τους συνεργάτες τους.  Την αποστολή υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, καθώς επίσης και οι Αντιπρόεδροι κα Σοφία Λαμπάκη και κ. Σάββας Σεφεριάδης. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την εκδήλωση ενδιαφέροντος ανάπτυξης πλαισίου συνεργασίας εκ μέρους του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και πληροφόρησε τους προσκεκλημένους σχετικά με την αγορά και τις δυνατότητες του Νομού Έβρου, που εκπορεύονται από την αξιοσημείωτη γεωστρατηγική του θέση. 


 

Ο κ. Νικόλας Μπακατσέλος επεσήμανε τα πολλαπλά οφέλη που ανταποδίδει η αμερικανική αγορά για τις επιχειρήσεις που επιλέγουν να εισαχθούν σε αυτή και ενημέρωσε σχετικά με τις τάσεις που θέλουν την κατηγορία τροφίμων και ποτών να σημειώνει ιδιαίτερη άνθιση. Από την πλευρά του, ο κ. Σπιρτούνιας διαβεβαίωσε  ότι θα παράσχει στο Επιμελητήριο Έβρου πληροφόρηση σχετικά με διανομείς που δραστηριοποιούνται στην αμερικανική αγορά. Οι εκπρόσωποι του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου εξέφρασαν επίσης την επιθυμία να συμβάλλουν άμεσα στην προσπάθεια του Επιμελητηρίου για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην περιοχή.

Επισφραγίζοντας την πρόθεση των δύο φορέων να δημιουργήσουν ουσιαστικούς δεσμούς ενθαρρύνοντας τις επιχειρήσεις να επιδείξουν εξωστρέφεια προς την αμερικανική αγορά, την ίδια ημέρα στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε σεμινάριο εξωστρέφειας με αντικείμενο «How to do Business in the USA». Περισσότεροι από 50 επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες του Νομού Έβρου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις του σεμιναρίου που κάλυπταν ζητήματα φορολογίας, χρηματοδότησης, ασφάλισης, στρατηγικής marketing και branding, καθώς επίσης και το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη στρατηγική στα νέα μέσα επικοινωνίας. Στο κοινό παρουσιάστηκαν επίσης τα επιτυχημένα case studies της Ροδόπη ΑΕ, με εισηγητή τον κ. Παναγιώτη Παπαποστόλου, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, καθώς της Prisma Electronics ABEE με εισηγητή τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, κ. Χρήστο Γιορδαμλή.

Ανάμεσα στους αξιόλογους εισηγητές των υπόλοιπων ενοτήτων συμπεριλαμβάνονται ο κ. Stephen Flott, Αμερικανός Νομικός Σύμβουλος και εξειδικευμένος Εμπορικολόγος, ο κ. Δημήτρης Κρις, Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης

 

στην εταιρία TUVUNU SA, η κα Μαγδαληνή Καρακόλη, Αν. Γ.Γ. Διεθνών Οικ. Σχέσεων & Ανάπτ. Συνεργ., του Υπουργείου Εξωτερικών,  Το σεμινάριο χαιρέτησαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Αριστείδης Γιαννακίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, και ο Αντιπρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Νικόλας Μπακατσέλος. 


Συντάκτης Νewsroom 7 Νοεμβρίου, 2013 12:32

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV