Με επιτυχία στέφθηκε το Φεστιβάλ ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Νewsroom 12 Ιουνίου, 2013 07:17

Με επιτυχία στέφθηκε το Φεστιβάλ ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ στην Ορεστιάδα

Γεύσεις με μνήμη και ταυτότητα, προϊόντα της γης και της γαστρονομίας του Βόρειου Έβρου, απόλαυσαν οι χιλιάδες επισκέπτες του 2ου Φεστιβάλ “ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ” που πραγματοποιήθηκε στις 7,8 και 9 Ιουνίου στον Πευκώνα της Ορεστιάδας.

Είκοσι εκθέτες – παραγωγοί τοπικών προϊόντων είχαν την ευκαιρία να φιλέψουν τους επισκέπτες από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία τα προϊόντα τους και να τους ενημερώσουν για τις ιδιαιτερότητες της καλλιέργειας και της παραγωγής τους.


Στις σύντομες ομιλίες τους, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, οι επίσημοι προσκεκλημένοι αναφέρθηκαν στο σύνολό τους στην ανάγκη εξωστρέφειας και προβολής των τοπικών προϊόντων και της τοπικής γαστρονομίας.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Αριστείδης Γιαννακίδης, απευθυνόμενος στους εκθέτες και τους επισκέπτες της έκθεσης τοπικών προϊόντων κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

“Ο Βόρειος Έβρος έχει καταφέρει μέσα από τον συντονισμό των υγειών δυνάμεων του τόπου, να επιβεβαιώσει ότι ο ασφαλέστερος δρόμος για την έξοδο από την κρίση δεν είναι άλλος από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας: των μοναδικών αγροτοδιατροφικών του προϊόντων και της ασύγκριτης θρακιώτικης κουζίνας.

Έχει πλέον επιβεβαιωθεί ότι μέσα από την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των παραδοσιακών μας γεύσεων και των πολιτιστικών μας αλλά και των φυσικών μας μνημείων μπορούμε να στεριώσουμε ένα πρότυπο αναπτυξιακό μοντέλο που θα δώσει προοπτική σε ολόκληρη την περιοχή.

Είμαι σίγουρος ότι το φεστιβάλ  αυτό, γέννημα τοπικών δυνάμεων και ανθρώπων που ζουν, δημιουργούν εργάζονται και ονειρεύονται στον Βόρειο Έβρο και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους μέσα από ένα τέτοιο αντάμωμα, θα στεριώσει στον τόπο, θα γίνει θεσμός και θα αποκτήσει διεθνή ταυτότητα.” 

Ο Δήμαρχος Νέας Ορεστιάδας κ. Δημήτριος Μουζάς δήλωσε ότι η γαστρονομία μιας περιοχής μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ανάδειξής της. Οι δικές μας διατροφικές συνήθειες και η εμπιστοσύνη που έχουμε στα τοπικά προϊόντα, επιτρέπουν σε μια σειρά από μικρές και μεγάλες τοπικές επιχειρήσεις να παραμένουν ζωντανές, να παράγουν, να αναπτύσσονται. Αυτή η προτίμηση και η υποστήριξη, πρέπει να εκφραστούν και με τη διάδοση του διατροφικού πλούτου της Θράκης.

Όταν ο καθένας από εμάς που προτιμούμε τα τοπικά προϊόντα, αρχίσουμε να τα υποστηρίζουμε πιο ενεργητικά στον περίγυρό μας, αρχίσουμε να τα διαφημίζουμε στους φίλους και τους γνωστούς μας, δε βοηθούμε μόνο τις επιχειρήσεις, αλλά ολόκληρη την περιοχή, τον ίδιο μας τον τόπο. Αυτή η εκδήλωση είναι  μια από τις σοβαρές προσπάθειες για ενδυνάμωση της τοπικής παραγωγής, μια υπενθύμιση προς όλους ότι πρέπει να υποστηρίζουμε τον τόπο μας, να διαφημίζουμε τον τόπο μας, να υπερασπιζόμαστε τα στοιχεία του τοπικού πολιτισμού και της τοπικής οικονομίας.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών Βιομηχάνων Βορείου Έβρου κα  Χρύσα Μανουηλίδου, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και τους χορηγούς και τους υποστηρικτές για τη συμβολή τους στην υλοποίηση της εκδήλωσης, επεσήμανε ότι  σκοπός της διοργάνωσης ήταν και είναι να φέρουμε τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή μας κοντά στον καταναλωτή, να ενημερώσουμε τους επισκέπτες για τα προϊόντα που παράγει η περιοχή μας και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό στην κατανάλωση τοπικών προϊόντων. 

Προσπαθήσαμε, πρόσθεσε, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Με τις δυνάμεις που έχουμε και με όσους μας βοήθησαν ανεβάσαμε τον πήχη αυτή τη φορά πιο ψηλά. Με τη συμμετοχή όλης της πόλης και των φορέων, είμαστε βέβαιοι ότι οι Θράκης Γεύσεις θα γίνουν θεσμός.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ορεστιάδας & Περιφέρειας κ.  Πασχάλης Σταυρίδης καλωσορίζοντας εκ μέρους των επαγγελματιών της πόλης τους προσκεκλημένους, τόνισε ότι στόχος της διοργάνωσης είναι με την ολοκλήρωση του 2ου φεστιβάλ Θράκης Γεύσεις να υπάρχει ένα τουλάχιστον ράφι σε κάθε κατάστημα του λιανεμπορίου με τοπικά προϊόντα.  Ο εύφορος τόπος του Έβρου παράγει σχεδόν τα πάντα, ανέφερε ο κος Σταυρίδης, Τα προϊόντα αυτά, της γης μας, βιοτεχνίες και μικρές βιομηχανίες τα συσκευάζουν με τις πιο σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τα προωθούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσθέτοντας υπεραξία στο τοπικό προϊόν. Δράσεις σαν κι αυτές ενισχύουν τις προσπάθειές τους.

Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κα Γεωργία Νικολάου η οποία “αγκάλιασε” από την πρώτη στιγμή τις εκδηλώσεις, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, δήλωσε:

“Ζούμε στην εποχή της νέας οικονομίας, με ισχυρό ανταγωνισμό. Με κοινό που αναζητά αυθεντικές τοπικές γεύσεις ταυτισμένες με την κουλτούρα του Τόπου. Για το λόγο αυτό  θα πρέπει να στοχεύσουμε  σε προϊόντα με σταθερή ποιότητα, ισχυρή τοπική φήμη και διατροφική αξία,  και βέβαια να στηρίξουμε την τοπική αγορά προτιμώντας τα δικά μας , γιατί είναι αυτά που θα κρατήσουν τον Τόπο ζωντανό, δημιουργώντας θέσεις εργασίας για εμάς και τα παιδιά μας.

Ένα τέτοιο εγχείρημα αποτελεί η  έκθεση αυτή, η οποία δεν σταματά στην τυπική παρουσίαση των προϊόντων της Τοπικής αγοράς. Προχωρά ακόμα παραπέρα και αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό γεγονός γεύσεων, ταυτισμένο διαχρονικά με σημεία αναφοράς τριών χωρών: Ελλάδα- Βουλγαρία –Τουρκία. 

  • Αναδεικνύει   την  ιδιαίτερη δυναμική που κουβαλάει ο τόπος,  σε αγαθά, Ιστορία, Παράδοση,  Πολιτισμό.
  • Ενδυναμώνει την τοπική κοινωνία και την  οικονομία της,
  • Προβάλλει τα τοπικά προϊόντα, τις υπηρεσίες, το ανθρώπινο δυναμικό
  • Προωθεί και συνάπτει συνεργασίες μεταξύ του Επιχειρηματικού κόσμου.
  • Αξιοποιεί  την ιδιαίτερη γαστρονομία της Θράκης ,το διατροφικό της πολιτισμό,
  • Λειτουργεί ως πόλος έλξης επισκεπτών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης,  ανέφερε ότι η προβολή και προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων του Έβρου, αποτελεί για το Επιμελητήριο, έναν από τους βασικότερους μοχλούς ανάπτυξης και για το σκοπό αυτό έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται στρατηγικές ενέργειες, οι οποίες θα αναδείξουν τα προϊόντα αυτά, όπως:

–        Δημιουργία ταυτότητας – ποιότητας των παραδοσιακών προϊόντων του Έβρου.

–        Η βελτίωση της ποιότητας των τοπικών προϊόντων μέσω της στήριξης για τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών παραγωγής.

–        Η δημιουργία δικτύου τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, με το οποίο θα διευκολυνθεί η αναγνώριση και η αγορά των τοπικών προϊόντων, ενώ ταυτόχρονα θα αποκτήσει ποιοτική ταυτότητα και το τουριστικό προϊόν.

–        Η προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού, ο οποίος θα βασίζεται στα μοναδικά τοπικά μας προϊόντα και την τοπική κουζίνα.

–        Η καθιέρωση του φεστιβάλ παραδοσιακών προϊόντων και γεύσεων στην Ορεστιάδα.

Σήμερα, το εύρος της συμμετοχής των παραγωγών αποδεικνύει έμπρακτα ότι η ένωση των δυνάμεων της περιοχής μας είναι η απάντηση στην κρίση. Παράλληλα, πρόσθεσε, σε λίγους μήνες, θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέσω του νέου διαδικτυακού portal του Επιμελητηρίου μας, ο πρώτος διαδικτυακός τόπος προβολής όλων των εβρίτικων προϊόντων, τον οποίο ευελπιστούμε σύντομα να μετατρέψουμε σε μια πρότυπη ηλεκτρονική αγορά παραδοσιακών προϊόντων.

Ο Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γεώργιος Ντόλιος δήλωσε ότι “είναι τύχη για τον Έβρο, τη Θράκη, την Ελλάδα και τον ελληνισμό η ύπαρξη της Ορεστιάδας, η οποία υπάρχει χάρη στους ανθρώπους της και αυτή η εκδήλωση επιβεβαιώνει την πραγματικότητα. Είναι από τις λίγες φορές την τελευταία περίοδο που καλούμαστε σε εκδηλώσεις με θετικό πρόσημο. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές”.

Ο Βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνος Ουζουνίδης συνεχάρη τους διοργανωτές και δήλωσε πως θα είναι πάντα στο πλευρό τους για οτιδήποτε χρειαστούν στην προσπάθειά τους για προβολή των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων.

Οι Βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος και Γεροντόπουλος Άκης απέστειλαν γραπτό χαιρετισμό λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών τους εκτός νομού.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος.

Τα εγκαίνια παρουσίασε ο κ. Αλέξης Κωστάλας, προσκεκλημένος του θεατρικού εργαστηρίου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ».

Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, o Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, κ. Σταύρος Βαβίας,  η Πρόξενος της Ελλάδας στην Ανδριανούπολη κα Κατερίνα Βαρβαρήγου, o ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας κ. Πασχάλης Συριτούδης, o Ταξίαρχος 16ης Μεραρχίας Διδυμοτείχου κ. Γλυμής Δημήτριος κ.ά.

Το Φεστιβάλ πλαισιώθηκε από πλήθος επιτυχημένων παράλληλων εκδηλώσεων:  ζυμώματα για μικρά παιδιά,  επίδειξη ανοίγματος παραδοσιακού φύλλου από γυναίκες του Συνεταιρισμού ΓΑΙΑ – Σπηλαίου Τριγώνου Έβρου, παρουσίαση παραδοσιακής κουζίνας με σύγχρονο τρόπο από τον executive chef Νίκο Φωτιάδη σε συνεργασία με τον κ. Ναθαναήλ Χαριτόπουλο, Καθηγητή στη σχολή Μαγειρικής Τέχνης του ΟΑΕΔ Αλεξανδρούπολης και τους σπουδαστές της σχολής Άρη Χριστοφορίδη, Λεμονιά Κουμπερτούδη, Σπυριδούλα Σιδηροπούλου και Στέλιο Μιχαηλίδη,  μουσικά δρώμενα στους πεζόδρομους της πόλης από το Σύλλογο Μουσικών & Φίλων Μουσικής «Δημητρός Αραμπατζής», παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια με συμμετοχή συγκροτημάτων από Ορεστιάδα, Ανδριανούπολη και Lyubimets, εργαστήρι χορού από τον Γιάννη Μαργαρώνη με ελεύθερη συμμετοχή για παιδιά και ενήλικες, διαγωνισμός μαγειρικής τέχνης «Τρεις γενιές θρακιώτικες γεύσεις», αναγνώριση βοτάνων και προϊόντων από παιδιά και εφήβους, ζωγραφική παιδιών με θέμα “γαστρονομικές μνήμες”, αναζήτηση & παρουσίαση ξεχασμένων παραδοσιακών σκευών μαγειρικής του Έβρου, χορευτική παράσταση στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ κλπ.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, διοργανώθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η τοπική γαστρονομία ως εργαλείο προβολής και ανάπτυξη», με στόχο  την ανάδειξη της ταυτότητας της τοπικής κουζίνας και πως μπορεί αυτή να χρησιμοποιηθεί ως μέσο τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της περιοχής.

Εισηγητές στην ημερίδας ήταν η κα Δρ. Ανδρομάχη Οικονόμου, Κύρια Ερευνήτρια στο Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών, η οποία μίλησε για το θρακιώτικο διατροφικό πολιτισμό, ο κ. Νίκος Φωτιάδης, Executive Chef μεγάλου χρηματοοικονομικού οργανισμού, ο οποίος παρουσίασε την παραδοσιακή θρακιώτικη γαστρονομία  με σύγχρονο τρόπο, ο κ. Γεώργιος Κουράσης, Γεν.Γραμματέας ΠΟΕΣΕ και  Μέλος Προεδρείου ΓΣΕΒΕΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο που διέπει την ασφάλεια και υγιεινή των καταστημάτων μαζικής εστίασης, ο κ.  Σκεντερλής Γιώργος, Μέλος ΔΣ Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Παντοπωλών ΑΚΡΙΤΑΣ, ο οποίος ανέλυσε πως μπορεί να συμβάλει στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων το λιανεμπόριο και ο κ. Γεώργιος Οικονόμου, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΣΕΒΕΚ και Γενικός Διευθυντής ΣΕΒΙΤΕΛ, ο οποίος τόνισε τη σημασία των δράσεων προβολής και προώθησης και της στρατηγικής marketing που ακολουθείται ως μέσων ανάδειξης των αγροδιατροφικών προϊόντων.

Την ημερίδα παρακολούθησαν και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, ο δήμαρχος Νέας Ορεστιάδας κ. Δημήτριος Μουζάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κα Μαρία Γκουγκουσκίδου,. Παρευρέθησαν επίσης η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (ΔΗΚΕΠΑΟ) κα Αριάδνη Ροροπούλου και ο Πρόεδρος του Ιστορικού Λαογραφικού Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας κ. Πασχάλης Μαυρίδης, ο οποίος ξενάγησε προσωπικά τους εισηγητές της ημερίδας στο μουσείο.

Μετά το πέρα των εργασιών της ημερίδας, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού “τρεις γενιές θρακιώτικες γεύσεις” και παραδόθηκαν τα βραβεία στους νικητές.

Το Φεστιβάλ συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Βιομηχάνων Βορείου Έβρου, η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ορεστιάδας & Περιφέρειας, ο Εμπορικός Σύλλογος Ορεστιάδας, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, το Επιμελητήριο Έβρου και ο Δήμος Νέας Ορεστιάδας

Χορηγοί ήταν:

Δίκτυο Σουπερμάρκετ PROTON, Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Ακρίτας, Αγροτική Ασφαλιστική, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου – ΣΕΒΙΤΕΛ Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία Προβολής και Προώθησης Ελαιολάδου, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν:

Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας, Δίκτυο Έρα, ΕΡΤ, Μεθόριος, Ράδιο Έβρος, Δέλτα TV, Ράδιο Status, Εφημερίδα η Γνώμη

Υποστηρικτές ήταν:

Ο Πολυχώρος Εκδηλώσεων PRINCIPAL, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί «Το ΜΕΛΙ» και «Τα ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ», το θεατρικό εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», ο  τα εστιατόρια «Οι Νοστιμιές του Δημήτρη», «Ταβέρνα του Άη Γιώργη», «Στου Σαράντη την ταβέρνα», «Sapore», «Safran», «Ευρωθήραμα», «Μπερεκέτ», «Τα Μουρμούρια» και «Ζέρβας»,  το ζαχαροπλαστείο «Artisti», η ΕΠΑΠ Αναψυκτικά ΑΕ, το κατάστημα ξηρών καρπών και μπαχαρικών του κ. Χαντηρίδη Αθανάσιου, το κατάστημα φρούτων και λαχανικών του κ. Μόσχου Αθανάσιου, τα ξενοδοχεία «Ηλέκτρα», «Vienni» και «Εστία», το γραφείο γενικού τουρισμού «Karakatsanis Tours”, η επιχείρηση «Gas Service -Διαμαντής Ο.Ε.», και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας – ΔΗ.ΚΕ.Π.Α.Ο.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν ως εκθέτες οι παρακάτω επιχειρήσεις:

  • ΑΝ.ΔΕΛΗΠΟΥΛΙΟΣ ΑΕ – ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΖΕΛΕΔΑΚΙΑ ΠΙΑΣΤΕΛΙΑ
  • ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
  • ΕΠΑΠ ΑΕ – ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ
  • ΜΕΛΙ ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ – ΜΕΛΙ
  • ΣΑΡΑΓΛΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ – ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – ΠΑΓΩΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥ/ΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΕΒΡΟΥ ΓΑΙΑ – ΦΥΛΛΑ- ΖΥΜΑΡΙΚΑ
  • ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΜΗΤΣΑ – ΚΡΑΣΙ- ΟΥΖΟ- ΤΣΙΠΟΥΡΟ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΜΟΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΡΔΑΣ – ΔΙΑΛΟΓΗ & ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΩΝ
  • ΕΒΡΙΤΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΑΕ – ΚΡΑΣΙ- ΟΥΖΟ- ΤΣΙΠΟΥΡΟ
  • ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΓΚΟΥΤΣΙΔΗ – ΚΡΑΣΙ
  • ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΦΟΙ ΜΠΕΛΛΑ  ΟΕ – ΚΡΑΣΙ – ΤΣΙΠΟΥΡΟ
  • EVROSSPARGEL – ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΜΟΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΒΥΣΣΑΣ – ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
  • ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΣΕ – ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ –ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ
  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΠΕΤΡΩΤΩΝ – ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΑΙΟΥΧΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΑΙΟΥ
  • ΚΟΣΜΟΣ ΑΕ – ΕΜΠΟΡΙΑ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ & ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ, ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ & ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΜΟΣ  Π.Ε.Ε. ΣΚΟΡΔΟΥ ΒΥΣΣΑΣ – ΣΚΟΡΔΑ ΒΥΣΣΑΣ
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ – ΖΑΧΑΡΗ

Το Φεστιβάλ υποστήριξαν και οι επαγγελματίες της περιοχής έχοντας ανοιχτά τα καταστήματά τους το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες της έκθεσης. 


Συντάκτης Νewsroom 12 Ιουνίου, 2013 07:17

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV