Μέχρι 5 Μαρτίου το 6ο Συνέδριο NEEBOR στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νewsroom 3 Μαρτίου, 2011 11:13

Μέχρι 5 Μαρτίου το 6ο Συνέδριο NEEBOR στην Αλεξανδρούπολη

Στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου το 6ο ετήσιο συνέδριο Neebor με τίτλο «Κοινωνική Ενσωμάτωση μέσω Ανάπτυξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» . Το έργο προέκυψε από τους κόλπους του Δικτύου των Περιφερειών των Ανατολικών Εξωτερικών Συνόρων (Network of Eastern ExternalBorder Regions – NEEBOR), χάρη σε μια ευρύτερη Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στη συνεργασία περιφερειών ευρωπαϊκών κρατών που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες αποφάσισαν να συνεργαστούν στενότερα και να δραστηριοποιηθούν απέναντι στις κοινές προκλήσεις της περιοχής αυτής. Το εταιρικό σχήμα αποτελείται από 12 εκπροσώπους περιφερειακών αρχών/φορέων από 8 κράτη-μέλη και ευελπιστεί να εμπλέξει περισσότερους ενδιαφερόμενους στις δραστηριότητές του από ευρωπαϊκά ή μη κράτη-μέλη.


Βασικούς παράγοντες για την επιτυχή ανάπτυξη των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων και των πολιτικών καινοτομίας αποτελούν: η διασυνοριακή συνεργασία των επιχειρήσεων με κράτη-μη μέλη της Ε.Ε., οι καλύτερες δομές πρόσβασης στη γνώση και στη χρηματοδότηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε αποκεντρωμένες περιοχές.

“Η θεματική που πραγματεύεται θεωρώ ότι είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ και τούτο γιατί τελικά και εν μέσω κρίσης φαίνεται πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου και στην νέα πρόταση που θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με όλα όσα ξέραμε έως σήμερα”, τόνισε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρης Γιαννακίδης στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη του συνεδρίου.  Αναφερόμενος στις δυνατότητες ανάπτυξης του ελληνικού τομέα μικρομεσαίων επιχειρήσεων επεσήμανε, πως “Αν υπάρχει κάτι που πραγματικά είναι εξαιρετικά σημαντικό είναι η θεσμοθέτηση πλέον των κοινωνικών επιχειρήσεων, η αναγνώριση δηλαδή της κοινωνικής οικονομίας”, ενώ κατέληξε “Είναι τραγικό σε άλλες χώρες η κοινωνική οικονομία να αποτελεί το 25% της ανάπτυξης εν αντιθέσει με την ανυπαρξία της στην Ελλάδα. Και σε στιγμές κρίσης όπως αυτή που διανύουμε έχει αποδειχθεί ότι αυτές οι μορφές δραστηριότητας θωρακίζουν πραγματικά τις οικονομίες”.

Δήλωση Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη για το 6ο Ετήσιο Συνέδριο NEEBOR στην Αλεξανδρούπολη

 


Συντάκτης Νewsroom 3 Μαρτίου, 2011 11:13

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV