Λιγότεροι οι νέοι φοιτητές φέτος για τα τμήματα της Ορεστιάδας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 27 Αυγούστου, 2021 15:11

Λιγότεροι οι νέοι φοιτητές φέτος για τα τμήματα της Ορεστιάδας

Η ελάχιστη βάση εισαγωγής έπληξε τα τμήματα της Ορεστιάδας καθώς αρκετά μικρότερος είναι ο αριθμός των εισακτέων φέτος

Ο Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας ΔΠΘ Σπυρίδων Κουτρούμπας μίλησε σήμερα στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” για τις βάσεις που ανακοινώθηκαν και τον αντίκτυπο στα Πανεπιστημιακά τμήματα του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα

Ο κ. Κουτρούμπας μίλησε για την γενική εικόνα στα Πανεπιστήμια που διαμορφώνεται μετά τις ανακοινώσεις των βάσεων από το Υπουργείο, καθώς φέτος υπάρχει μία αύξηση των βάσεων εισαγωγής λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και ταυτόχρονα μια κατάρρευση στους αριθμούς των εισακτέων.

Αναφορικά με τα πανεπιστημιακά τμήματα της Ορεστιάδας ο κ. Κουτρούμπας θεωρεί ότι “άντεξαν” απέναντι σε αυτό το φαινόμενο και στις επιπτώσεις αυτές ενώ εξήγησε ότι τα πράγματα είναι όπως τα είχαν προβλέψει νωρίτερα μέσα στην χρονιά.


Φέτος λοιπόν εισάγονται στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης 71 φοιτητές και στο Τμήμα Δασολογίας 21 φοιτητές, το οποίο καταδεικνύει έναν μεγάλο αριθμό κενών θέσεων. Οι θέσεις που προσφερόντουσαν μετά την αύξηση των θέσεων από το Υπουργείο ήταν 347 για το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης (κάλυψη θέσεων 20%) και 233 για το Τμήμα Δασολογίας (κάλυψη θέσεων 9%).


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 27 Αυγούστου, 2021 15:11

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV