Ιδρύεται Δημόσιο ΙΕΚ στο Σουφλί

Συντάκτης Νewsroom 27 Αυγούστου, 2021 12:03

Ιδρύεται Δημόσιο ΙΕΚ στο Σουφλί

Την ίδρυση και λειτουργία Δημοσίου Ι.Ε.Κ στο Σουφλί από το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023 ανακοίνωσε ο Δήμος Σουφλίου

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου, δημοσιεύθηκε την Τετάρτη σε ΦΕΚ η απόφαση για ίδρυση και λειτουργία Δημοσίου ΙΕΚ ως Παράρτημα του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Διδυμοτείχου, αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο θα λειτουργήσει στο κτίριο που στεγαζόταν η Δ.Ο.Υ Σουφλίου και το οποίο περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου Σουφλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Ο Δήμος Σουφλίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ότι έγινε το πρώτο «βήμα» για την ίδρυση και λειτουργία από το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023, Δημόσιου Ι.Ε.Κ στο Σουφλί.

Με απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες Τετάρτη 25 Αυγούστου στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεων (ΦΕΚ) και υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γεώργιος Βούτσινος, προβλέπεται ότι:

«Ιδρύεται και λειτουργεί από το έτος 2022-2023, Παράρτημα του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Διδυμοτείχου, αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο θα λειτουργήσει στο κτίριο που στεγαζόταν η Δ.Ο.Υ Σουφλίου και το οποίο περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου Σουφλίου:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

Ι.Ε.Κ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥ στον δήμο Σουφλίου».

Η δημοτική αρχή εδώ και πολλούς μήνες είχε σειρά επαφών, συναντήσεων και επικοινωνιών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη του, θέτοντας μετ’ επιτάσεως το θέμα της ίδρυσης Τμημάτων Πανεπιστημιακών Σχολών, αλλά και Τμημάτων Δημοσίων Ι.Ε.Κ, ώστε ο δήμος Σουφλίου να τεθεί, όπως το δικαιούται και το αξίζει, στον χάρτη της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, είχε προτείνει την Ίδρυση Δημόσιου Ι.Ε.Κ με Τμήματα:

  • Μελισσοκομίας
  • Σηροτροφίας
  • Αμπελουργίας-Οινοποιίας

Επομένως, με πολύ μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την δημοσίευση στο ΦΕΚ της 25ης Αυγούστου της απόφασης για την ίδρυση και λειτουργία του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. στον δήμο Σουφλίου και συγκεκριμένα στην πόλη του Σουφλίου, ως Παράρτημα σε αυτή την φάση του Δημόσιου Ι.Ε.Κ.Διδυμοτείχου.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος και η δημοτική αρχή επιθυμούν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γεώργιο Βούτσινο αλλά και  όλα τα στελέχη του υπουργείου, για την απόφαση αυτή.

Οι προσπάθειες και οι διεκδικήσεις για την ίδρυση και λειτουργία και Πανεπιστημιακού Τμήματος στον δήμο Σουφλίου, συνεχίζονται με εξίσου έντονο και αμείωτο ρυθμό.


Συντάκτης Νewsroom 27 Αυγούστου, 2021 12:03

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV