“Λεφτά δεν υπάρχουν” για το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – Λουκέτο στα χειρουργεία

Συντάκτης Νewsroom 22 Μαΐου, 2012 07:42

“Λεφτά δεν υπάρχουν” για το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – Λουκέτο στα χειρουργεία

H κρίση (δεν εννοείται μόνο η οικονομική) που μαστίζει την χώρα μας χτυπάει με ανελέητο τρόπο τα δικαιώματα κάθε πολίτη. Βασικότερος στόχος είναι η Δημόσια Υγεία, η οποία έχει πάψει να υφίσταται τα τελευταία χρόνια μετά τη συνεχή κι εσκεμμένη υποβάθμισή της.


Την στιγμή που στην Αλεξανδρούπολη οικοδομείται ιδιωτικό νοσοκομείο (;), το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με απόφαση του διοικητή του κ. Νίκου Ραπτόπουλου ανακοινώνει στους κατοίκους της περιοχής ότι θα σταματήσουν να πραγματοποιούνται χειρουργικές επεμβάσεις και θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά. Αναβάλλονται δε όλες οι προγραμματισμένες επεμβάσεις, καθώς διαπιστώνεται σοβαρό έλλειμμα σε υλικά χειρουργείου.

Σύμφωνα με την διοίκηση του νοσοκομείου το ίδρυμα χρωστάει σε προμηθευτές για φάρμακα και υλικά περίπου 40.000.000 ευρώ κι όπως είναι λογικό οι εταιρείες έχουν σταματήσει να δίνουν επιπλέον πίστωση. Αυτό έχει ως συνέπεια, τα φάρμακα και τα υλικά που βρίσκονται σήμερα στις αποθήκες του νοσοκομείου να επαρκούν μόνο για την αντιμετώπιση των έκτακτων χειρουργικών περιστατικών, προκειμένου να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Το νοσοκομείο έχει σήμερα στη διάθεσή του 100.000 ευρώ, τη στιγμή που για την εύρυθμη λειτουργία του απαιτείται το 20πλάσιο ποσό.

Για ποιο λόγο, όμως, έχει περιέλθει σε αυτήν την δραματική κατάσταση εις βάρος των ασθενών το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης; Μήπως πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες σε αυτούς που θησαύριζαν τόσα χρόνια με το δημόσιο χρήμα; Αυτούς που επάνδρωναν με κρατικά υλικά και μηχανήματα ιδιωτικές κλινικές στην πόλη της Αλεξανδρούπολης; Αυτούς που λεηλατούσαν τις προμήθειες σε τρόφιμα, τα οποία προορίζονταν για τους ασθενείς; Αυτούς που αντλούσαν παρανόμως πετρέλαιο από τις δεξαμενές του νοσοκομείου; Υπάρχουν αποδείξεις κι ονόματα.

Μήπως ήρθε η ώρα να ελεγθούν τα “πόθεν έσχες” όλων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και δη σε αυτό της Αλεξανδρούπολης, όπου επί 20 χρόνια το πάρτυ με το δημόσιο χρήμα δεν έχει σταματημό;


Συντάκτης Νewsroom 22 Μαΐου, 2012 07:42

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV