Κορωνοϊός: Πώς θα μετακινούνται οι αγρότες και οι εργάτες γης από αύριο

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 23 Μαρτίου, 2020 11:54

Κορωνοϊός: Πώς θα μετακινούνται οι αγρότες και οι εργάτες γης από αύριο

Τι ισχύει και για τους Αγρότες που έχουν αυτή την εποχή επείγουσες εργασίες και πρέπει να μεταβούν στις καλλιέργειες και τα χωράφια τους. Ως αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο βεβαίωσης κίνησης εργαζομένου.

Για τις ανάγκες των περιορισμένων μετακινήσεων δημιουργούνται δυο τύποι εγγράφων. Το πρώτο, η βεβαίωση τύπου Α, αφορά τις μετακινήσεις των εργαζόμενων, συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο. Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας  του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.


Και για τις υπόλοιπες μετακινήσεις που εξαιρούνται τι κάνουμε; Για τις άλλες περιπτώσεις (μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα κοκ) και για κάθε μεμονωμένη κίνηση οι πολίτες πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

 Υπενθυμίζουμε ότι οι μόνες περιπτώσεις που επιτρέπεται η κυκλοφορία είναι μόνο για μετάβαση σε φαρμακείο, γιατρό, σούπερ μάρκετ, τράπεζα, παροχής βοήθειας, τελετή υπό όρους, σωματική άσκηση, βόλτα με το κατοικίδιο υπό όρους. Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι πολίτες πρέπει να φέρουν ταυτότητα – διαβατήριο και την σχετική βεβαίωση.

Πότε και πως επιτρέπεται η κυκλοφορία

18 ερωτήσεις – απαντήσεις για την απαγόρευση της κυκλοφορίας πολιτών σε όλη την επικράτεια


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 23 Μαρτίου, 2020 11:54

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV