ΚΚΕ:Χωρίς παιδίατρο από το 2018 το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας.

Συντάκτης Νewsroom 8 Φεβρουαρίου, 2020 12:22

ΚΚΕ:Χωρίς παιδίατρο  από το 2018 το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας.

Το παιδιατρικό ιατρείο λειτουργεί ως αποθήκη υλικών.

Η κομματική οργάνωση Ορεστιάδας του ΚΚΕ, θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των γονέων της περιοχής μας, που  βλέπουν το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας να παραμένει χωρίς παιδίατρο  εδώ και 15 μήνες. Από το 2018  που συνταξιοδοτήθηκε  η παιδίατρος, η θέση παραμένει κενή με αποτέλεσμα να πληρώνουν ακριβά το «μάρμαρο»  οι γονείς,  που αναγκάζονται  να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία.

Ακόμα στο κέντρο Υγείας Ορεστιάδας παραμένουν  κενές  οι θέσεις του ακτινολόγου , του μικροβιολόγου, του νυχτοφύλακα, του τραυματιοφορέα και είναι ανύπαρκτη η τεχνική υπηρεσία.


Οι ευθύνες είναι μεγάλες  και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ,  αλλά και της σημερινής της Ν.Δ, που με την πολιτική της  υποχρηματοδότησης  και υποστελέχωσης, απαξιώνουν  το δημόσιο  σύστημα υγείας με στόχο  την  παραπέρα ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του ευαίσθητου τομέα της υγείας και την  παράδοσή  του   στους νόμους της αγοράς,   για να ενισχύσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κατάσταση θα χειροτερέψει για το 2020  καθώς κρατική χρηματοδότηση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι μειωμένη κατά 4 εκατ. ευρώ. Από 136 εκατ. ευρώ το 2019 , το 2020 προϋπολογίζονται 132 εκατ. ευρώ ( – 2,9% ). Οι δε δαπάνες για το προσωπικό είναι και αυτές μειωμένες,  από 65 εκατ. ευρώ το 2019, μειώνονται στα 49 εκατ. ευρώ το 2020, δηλ. είναι 16 εκατ. λιγότερες ( -24% ).         

 Η Οργάνωση Ορεστιάδας του ΚΚΕ καλεί το Υπουργείο Υγείας  να παρέμβει και να δώσει λύση στο πρόβλημα. Να τοποθετηθεί άμεσα παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας. 

Καλεί ακόμα τους γονείς, τους συλλόγους γονέων, τους συλλόγους των εκπαιδευτικών , τα νέα ζευγάρια, όλους τους εργαζόμενους,  να  μην περιμένουν  τίποτα το καλό για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών τους  από τις πολιτικές της ΕΕ, της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ , του ΚΙΝΑΛ και των άλλων «συγγενών» του ευρωμονόδρομου.  Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να  υπερασπιστούν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, να καταδικάσουν τις πολιτικές εμπορευματοποίησής του  και να απαιτήσουν  την άμεση τοποθέτηση παιδίατρου στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας.   


Συντάκτης Νewsroom 8 Φεβρουαρίου, 2020 12:22

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV