Καταστήματα: Click inside για ρούχα, παπούτσια και βιβλία – Click away στα υπόλοιπα

Συντάκτης Νewsroom 29 Ιανουαρίου, 2021 18:52

Καταστήματα: Click inside για ρούχα, παπούτσια και βιβλία – Click away στα υπόλοιπα

Τους κανόνες με τους οποίους θα λειτούργουν από Δευτέρα τα καταστήματα ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Όπως ανακοινώθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένει ως έχει ενώ την Κυριακή τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας είναι από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ ενώ οι καταναλωτές θα πρέπει να στέλνουν το καθιερωμένο πλέον SMS στο 13033 το οποίο εξακολουθεί να έχει διάρκεια δύο ωρών.


Αναλυτικά οι κανόνες λειτουργίας για τα καταστήματα

Έναρξη λειτουργίας, από Σάββατο 30 Ιανουαρίου.
Κυριακή 31 Ιανουαρίου, κλειστά.
Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.
Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.
Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
Διάρκεια 2 ωρών κατά τις οποίες ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του
συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του. 
Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ εντός καταστημάτων.
Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής: Ένας (1) πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.
Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ των πελατών, κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Click in shop/ click inside για ένδυση, υπόδυση και βιβλιοχαρτοπωλεία

CLICK INSIDE

Έναρξη λειτουργίας από Σάββατο 30 Ιανουαρίου.

Κυριακή 31 Ιανουαρίου κλειστά.

Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 8 μ.μ

Υποχρεωτικόςο εξ αποστάσεως καθορισμός ραντεβού, είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω της εφαρμογήςe-Καταναλωτής.

Ο πελάτης αιτείται ραντεβού από την επιχείρηση,η οποία εν συνεχεία καταχωρείείτε ηλεκτρονικά είτε σε έγγραφο το αίτημα του και αποστέλλειτον πελάτη, μήνυμα (SMS ή email), που θα φέρει τα εξήςστοιχεία: α) Επωνυμία –Διεύθυνση–ΑΦΜ- Χρονικό διάστημαπαραλαβής.

Αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο- βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφηβεβαίωση κίνησης,πλέον δε της απόδειξηςπροαγοράςτου προμηθευτή.

Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ πελατών στα ταμεία.Απόστασηενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ πελατών και έως 9 άτομα παρόντα(ουρά) στους εξωτερικούς χώρους.

Υποχρεωτική η επισήμανση σε εμφανές σημείοτου μέγιστου αριθμού πληθυσμούεντός των καταστημάτων.

Τι ισχύει για το Click away

CLICK AWAY

Έναρξη λειτουργίαςαπό το Σάββατο 30 Ιανουαρίου.

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, κλειστά.

Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 8μ.μ.

Η εξ αποστάσεωςυποχρεωτικήπροαγοράτων αγαθών (είτε ηλεκτρονικά,είτε τηλεφωνικά είτε μέσωτης εφαρμογής e-Καταναλωτής)και παραλαβήαπό έναν (1) πελάτη και από ειδικά διαμορφωμένοεξωτερικό χώρο των καταστημάτων.

Απαγορεύεται η είσοδος πελατών στο κατάστημα.

Η επιχείρησηκαταχωρείτην παραγγελίακαι αποστέλλειστον πελάτη,είτε τιμολόγιο είτε μήνυμα,που θα φέρει τα εξής στοιχεία:α) Επωνυμία – Διεύθυνση– ΑΦΜ – Χρονικό διάστημα παραλαβής.

Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά και με POS.

Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ πελατών και έως 9 άτομα παρόντα (ουρά).

Αποστολή SMS στο 13033 με τηνεπιλογή 2 «Μετάβασησε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειώναγαθών πρώτης ανάγκης(σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)»,ή με το έντυπο- βεβαίωση κίνησηςή με χειρόγραφηβεβαίωση κίνησης,πλέον δε της απόδειξηςπροαγοράςτου προμηθευτή.

dikaiologitika.gr


Συντάκτης Νewsroom 29 Ιανουαρίου, 2021 18:52

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV