Κατανομή αγελαδινού γάλακτος στους κτηνοτρόφους της χώρας

Συντάκτης Νewsroom 3 Νοεμβρίου, 2010 09:47

Βάσει απόφασης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ποσότητα 37.000 τόνων αγελαδινού γάλακτος από το εθνικό απόθεμα θα κατανεμηθεί σε κτηνοτρόφους για την γαλακτοκομική περίοδο 2010-2011. Η απόφαση που υπέγραψε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένα Αποστολάκη, αλλάζει ριζικά το καθεστώς κατανομής των ποσοστώσεων αγελαδινού γάλακτος, σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του κλάδου και εξασφάλισης ικανοποιητικού εισοδήματος  στους κτηνοτρόφους που παράγουν προϊόν.


Όπως δήλωσε η  Υφυπουργός,  τίθεται τέρμα σε πελατειακές και ρουσφετολογικές πρακτικές του παρελθόντος και ποσόστωση αγελαδινού γάλακτος θα πάρουν οι κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφοι που αποδεδειγμένα λειτουργούν την εκμετάλλευσή τους και παράγουν.

Με βάση τα νέα κριτήρια δικαιούχοι είναι οι εξής:

α) Οι ενεργοί παραγωγοί που πέρυσι έκαναν υπέρβαση της ατομικής τους ποσόστωσης

β) Οι  παραγωγοί που έχουν ενταχθεί σε αναπτυξιακά προγράμματα

γ) Οι νέοι κτηνοτρόφοι ανεξάρτητα αν έχουν ενταχθεί σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Η νέα προσέγγιση της κατανομής του εθνικού αποθέματος αγελαδινού γάλακτος στοχεύει στην επίτευξη αύξησης της παραγωγής και στη μείωση της εξάρτησης της χώρας μας από εισαγόμενο γάλα.

Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα είναι ελλειμματική σε αγελαδινό γάλα. Παρ’ ότι έχουμε από την Ε.Ε. ποσόστωση για την παραγωγή ετησίως 850.000 περίπου τόνων γάλακτος.


Συντάκτης Νewsroom 3 Νοεμβρίου, 2010 09:47

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV