Δέσμευση Ντόλιου για τη συνέχιση του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”

Συντάκτης Νewsroom 3 Νοεμβρίου, 2010 09:57

Συνάντηση με τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» είχε χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιος Ντόλιος.


Οι εργαζόμενοι του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” τη χθεσινή ημέρα πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία και πανελλαδική συνάντηση μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Ντόλιος δήλωσε από την αρχή ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» όπως και αυτό της «Κοινωνικής Μέριμνας» είναι πολύ πετυχημένα προγράμματα και αναγνώρισε ότι και η σύλληψη του περιεχομένου αυτού του είδους των προγραμμάτων ήταν εξαιρετική αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοι σε αυτά ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά στο περιεχόμενο και στους στόχους των προγραμμάτων.

Ο κ. Ντόλιος δεσμεύτηκε ότι τα προγράμματα θα συνεχιστούν κανονικά την αμέσως επόμενη περίοδο. “Είμαστε σε διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία απεστάλη επιστολή με περιεχόμενο μια άλλη επιχειρηματολογία από αυτή που είχε υιοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και αναμένουμε την θετική έκβαση αυτής της διαβούλευσης.”

Επιπλέον σημειώνεται από την πλευρά του Υπουργείου, ότι “Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση νομικά αποδεκτής λύσης η οποία θα αφορά την συνέχιση των προγραμμάτων, άσχετα με το αποτέλεσμα της διαβούλευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.”

Τα προγράμματα είχαν ξεκινήσει πριν 8,5 χρόνια με κοινοτικά κονδύλια και με τη προοπτική στη συνέχεια να γίνουν δομές που θα χρηματοδοτούνται με κρατικά κονδύλια. Αυτό έγινε στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όχι όμως στη χώρα μας. Τέλος Δεκεμβρίου λήγει και η τελευταία παράταση του κοινοτικού προγράμματος και η κυβέρνηση έχει πει ότι θα τα σταματήσει αν δεν διασφαλίσει κάποια κοινοτικά κονδύλια. Ταυτόχρονα όμως έχουν γίνει δηλώσεις πως θα σταματήσουν μεν τα προγράμματα τέλος Δεκεμβρίου και θα απολυθούν οι 4.500 εργαζόμενοι σε αυτά, αλλά μπορεί να επαναπροκηρυχθούν μετά τον Ιανουάριο του 2011!


Συντάκτης Νewsroom 3 Νοεμβρίου, 2010 09:57

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV