Κάλεσμα εκπαιδευτικών: Κόντρα στη διάλυση του δημόσιου σχολείου

Συντάκτης Νewsroom 16 Φεβρουαρίου, 2011 17:45

Κάλεσμα εκπαιδευτικών: Κόντρα στη διάλυση του δημόσιου σχολείου

Συνέντευξη τύπου με σκοπό την ενημέρωση των τοπικών ΜΜΕ για τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας παραχώρησαν τα μέλη της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου και ο Ηλίας Παπαχατζής, μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, σήμερα  (16.02.2011) στην Ορεστιάδα.


Τα σημαντικότερα ζητήματα σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι κάνουν λόγο για “στοχευμένη διάλυση του δημοσίου σχολείου”, αποτελούν:η απειλή της συγχώνευσης ή ακόμη και κατάργησης σχολικών μονάδων, τα ελλείμματα προσωπικού και οι περικοπές των δαπανών στις προμήθειες των σχολείων (θέρμανση, αναλώσιμα)  .

Χάρης Κουσινίδης, πρ. Β’ ΕΛΜΕ Έβρου

Η μεταρρύθμιση του νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση και οι συνεπαγόμενες αλλαγές φαίνεται πως, αντί να δώσουν λύσεις, απλά “μετέφεραν” το θέμα του “προβληματικού σχολείου”  από τις νομαρχίες στο δήμο. Δυστυχώς οι  νέοι καλλικρατικοί δήμοι μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στο να αντεπεξέλθουν στις νέες αρμοδιότητές τους.

“Η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται ‘στο μάτι του κυκλώνα της πολιτικής της τρόικας και του μνημονίου’. Επιχειρείται να λειτουργήσει το δημόσιο σχολείο με όλο και λιγότερα χρήματα με όλο και δυσμενέστερους όρους για να φανεί προς τα έξω ότι γίνεται οικονομία.” επεσήμανε ο  κ. Παπαχατζής.

Ηλίας Παπαχατζής, μέλος Δ.Σ. ΟΛΜΕ

Οι πρόσφατες εξελίξεις στους δήμους της περιφερειακής ενότητας Έβρου, ωστόσο, μπορούν να χαρακτηριστούν ενθαρρυντικές καθώς από την πλευρά των δημοτικών αρχών (της Ορεστιάδας και της Αλεξανδρούπολης) η αντίδραση στην πρόταση της συγχώνευσης ή κατάργησης σχολείων ήταν αρνητική.

Τέλος οι εκπαιδευτικοί απηύθυναν κάλεσμα προς όλους να συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα για μια καλύτερη παιδεία, υποστηρίζοντας την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία για τις 22 και 23 Φεβρουαρίου.

Οι εκπαιδευτικοί της Ορεστιάδας θα συγκεντρωθούν την  Τετάρτη (23 .02. 2011)  στις 11.00 το πρωί στην πλατεία της πόλης, όπου θα διαδηλώσουν μαζί με εργαζόμενους και άλλων επαγγελματικών κλάδων στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της 23ης Φεβρουαρίου.

Κική Γιαννάτου, αντιπρ. Β’ ΕΛΜΕ ‘Εβρου

Επιμέλεια: Πόπη Κουρτίδη


Συντάκτης Νewsroom 16 Φεβρουαρίου, 2011 17:45

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV