Ισχυρός σεισμός 5,6 R στη Βουλγαρία – Αισθητός σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα

Συντάκτης Νewsroom 22 Μαΐου, 2012 05:42

Ισχυρός σεισμός 5,6 R στη Βουλγαρία – Αισθητός σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών έπληξε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Νωρίτερα, το γεωδυναμικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) είχε αναφέρει ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,8 βαθμών και έγινε σε σχετικά μικρό εστιακό βάθος 9 χιλιομέτρων, 23 χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της Σόφιας.


Όπως δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο Νικολάι Νικόλοφ, αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, ο σεισμός σημειώθηκε περίπου στις 03:00 τοπική ώρα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές. Σύμφωνα με την πολιτική προστασία, το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν κοντά στην πόλη Πέρνικ.

Πολλοί κάτοικοι της Σόφιας βγήκαν στους δρόμους αναστατωμένοι. «Δεν έχω ζήσει ποτέ κάτι τέτοιο», δήλωσε η Ιβάνκα Γκεοργκίεβα, που ζει στον όγδοο όροφο μιας πολυκατοικίες.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε σχεδόν ολόκληρη τη νοτιοδυτική Βουλγαρία, ενώ σημειώθηκαν «πολλοί μετασεισμοί», ανέφερε εκπρόσωπος του βουλγαρικού σεισμολογικού ινστιτούτου, με μεγαλύτερο αυτόν που σημειώθηκε στις 4.30 και ήταν της τάξεως των 5 R.

Αισθητή έγινε η δόνηση και σε όλη σχεδόν την Βόρεια Ελλάδα χωρίς να αναφερθούν μέχρι στιγμής τυχόν ζημιές. Ας ευχηθούμε όλοι μας ότι το φαινόμενο να εξασθενήσει και να μην συνδέεται με τον σεισμό της Κυριακής στη γειτονική μας Ιταλία.

 


Συντάκτης Νewsroom 22 Μαΐου, 2012 05:42

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV