Θ. Βουρδόλης: Στην Αλεξανδρούπολη οι αθλητικές εξετάσεις ΕΠΟΠ – “Θερμό” πολιτιστικό καλοκαίρι στην πρωτεύουσα του Έβρου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 12 Ιουνίου, 2021 07:55

Θ. Βουρδόλης: Στην Αλεξανδρούπολη οι αθλητικές εξετάσεις ΕΠΟΠ – “Θερμό” πολιτιστικό καλοκαίρι στην πρωτεύουσα του Έβρου

Για τη διενέργεια των αθλητικών δοκιμασιών των υποψηφίων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) στην Αλεξανδρούπολη, μετά από την έγκριση σχετικού αιτήματος του Δήμου από τον αρμόδιο Υπουργό αλλά και για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναμένονται το καλοκαίρι στον Δήμο Αλεξανδρούπολης μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Ευζωίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης Θεόδωρος Βουρδόλης. 

Ο αντιδήμαρχος μοιράστηκε διαδικτυακά την έγκριση του αιτήματος του Δήμου από το αρμόδιο υπουργείο, κάτι που φέρνει στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αλεξανδρούπολης την διενέργεια των αθλητικών δοκιμασιών υποψηφίων, αυτή τη φορά για το στρατό ξηράς, για δεύτερη φορά. 

Προηγήθηκε αίτημα του δήμου Αλεξανδρούπολης για την πραγματοποίηση των αθλητικών εξετάσεων των υποψηφίων συνοριοφυλάκων, αίτημα που έγινε αποδεκτό, με τις αθλητικές δοκιμασίες να πραγματοποιούνται στην Αλεξανδρούπολη και για πρώτη φορά εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης με μεγάλη επιτυχία, λαμβάνοντας μάλιστα και τα εύσημα των αρμοδίων. Έχοντας αυτή την εμπειρία ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με σχετική επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο ζήτησε να πραγματοποιηθούν και οι αθλητικές δοκιμασίες των υποψηφίων Επαγγελματιών Οπλιτών και το αίτημα έγινε δεκτό. Έτσι λοιπόν από χθες ήδη έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται στην Αλεξανδρούπολη οι εξετάσεις αυτές και πάνε πολύ καλά, τόνισε ο κ. Βουρδόλης.


Επιθυμία της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη είναι  τέτοιες αθλητικές δοκιμασίες να πραγματοποιούνται μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη κάθε φορά, εφόσον οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι έτοιμες και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται αλλά υπάρχει και η τεχνογνωσία σε αυτά τα θέματα προκειμένου να φιλοξενηθούν τέτοιου είδους εξετάσεις στην πρωτεύουσα του Έβρου. Αυτό εξυπηρετεί φυσικά πάρα πολύ  τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων από την ευρύτερη περιοχή του Έβρου καθώς οι υποψήφιοι και οι συγγενείς τους δεν χρειάζεται να μετακινηθούν μέχρι την Αθήνα, μειώνοντας και τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής ενώ οι υποψήφιοι από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης δοκιμάζονται στον οικείο χώρο που προετοιμάζονται.

Ο κ. Βουρδόλης εξηγεί ότι παρόλο που στις εξετάσεις για τους συνοριακούς φύλακες όλοι οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στην Αλεξανδρούπολη αυτή τη φορά λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού των υποψηφίων αλλά και λόγω του ότι συμμετέχουν υποψήφιοι από όλη την Ελλάδα, η Αλεξανδρούπολη αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 3.000 από αυτούς για τις αθλητικές δοκιμασίες και οι υπόλοιποι υποψήφιοι έχουν καταμεριστεί σε άλλες πόλεις ανα την Ελλάδα, οπότε οι υποψήφιοι του Έβρου δεν θα χρειαστεί να βρεθούν εκτός νομού.

“Θερμό πολιτιστικό καλοκαίρι” στην Αλεξανδρούπολη

Εν συνεχεία ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης μίλησε για τις πολιτιστικές δράσεις που αναμένονται αυτό το καλοκαίρι “να είστε σίγουροι ότι φέτος το καλοκαίρι θα είναι πολύ θερμό  όσον αφορά πολιτιστικές δραστηριότητες στο δήμο Αλεξανδρούπολης” ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι ο ίδιος έχει την εικόνα των πολιτιστικών δράσεων που θα λάβουν χώρα από τις 15 Ιουνίου έως το τέλος Αυγούστου αλλά και μέσα στο Σεπτέμβριο.  Σχεδόν καθημερινά θα υπάρχουν πολύ σημαντικές δράσεις στον Δήμο Αλεξανδρούπολης  από φορείς οι οποίοι θα διοργανώσουν στην περιοχή ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και επιπλέον και από πολύ μεγάλα σχήματα από το χώρο της μουσικής αλλά και του θεάτρου ενώ φέτος σημαντικές και μεγάλες εκδηλώσεις, που δεν κατάφεραν να πραγματοποιηθούν πέρσι λόγω της πανδημίας φέτος θα επιστρέψουν με όλα τα  υγειονομικά μέτρα.
Στις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη εντάσσονται και οι συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις που θα έχουν ως σταθμό στα πλαίσια περιοδείας σε όλη τη χώρα την πρωτεύουσα του Έβρου και μάλιστα τρεις από τις πέντε κορυφαίες φετινές παραστάσεις, όπως έχουν χαρακτηριστεί, θα βρεθούν στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Επιπρόσθετα και στο χώρο του αθλητισμού προετοιμάζονται στο δήμο Αλεξανδρούπολης σημαντικές εκδηλώσεις ενώ ο κ. Βουρδόλης ανέφερε ότι σύντομα θα γίνει γνωστή μία πολύ όμορφη έκπληξη, όπως τη χαρακτήρισε.

Ξεκινά η υλοποίηση νέων έργων στην πόλη

Για το “ξήλωμα” του Κηποθεάτρου, στο οποίο προχώρησε ο δήμος τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Βουρδόλης εξήγησε ότι προχώρησε αυτή η ενέργεια καθότι η εγκατάσταση ήταν αρκετά παλιά για να πραγματοποιηθεί ανάπλαση και ανανέωση του χώρου, αφού ολοκληρώθηκαν οι σχετικές μελέτες και υπεγράφη η σχετική σύμβαση και στη συνέχεια θα προχωρήσουν οι εργασίες για την ανάπλαση του και θα δοθεί νέα πνοή στον χώρο με σκοπό να αποκτήσει ξανά επισκεψιμότητα.

 Παράλληλα ήδη έχει βγει στη δημοπρασία και χθες ήταν η τελευταία μέρα προσφορών για το νέο Κλειστό Γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης, ένα έργο που αναμένεται να δώσει πνοή στην Αλεξανδρούπολη και το οποίο χρειαζόταν εδώ και καιρό η πόλη, όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

https://fb.watch/63sqv6rGGK/


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 12 Ιουνίου, 2021 07:55

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV