Ερώτηση του Βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνου Ουζουνίδη προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με την διάνοιξη του Κόμβου στην Εγνατία Οδό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Συντάκτης Νewsroom 1 Απριλίου, 2014 11:19

Ερώτηση του Βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων  Μαρίνου Ουζουνίδη προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με την διάνοιξη του Κόμβου στην Εγνατία Οδό  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Με την από 31/03/2014 ερώτησή του, ο Βουλευτής Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Ουζουνίδης Μαρίνος, κατέθεσε ερώτηση σχετικά με το πρόβλημα της διάνοιξης κόμβου στην Εγνατία Οδό για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

 Απαραίτητη κρίνεται η χρήση της Εγνατίας Οδού για την πρόσβαση των πολιτών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έβρου καθώς είναι μεγάλη η απόσταση του Νοσοκομείου από τα αστικά κέντρα του Νομού που εξυπηρετούνται από αυτό. Δυστυχώς, όμως, στο ύψος του Νοσοκομείου δεν υπάρχει κόμβος της Εγνατίας Οδού που να οδηγεί αμέσως στο νοσοκομείο και ως συνέπεια αυτού η μη άμεση και ταχύτερη πρόσβαση ενός επείγοντος περιστατικού μπορεί να αποβεί μοιραία.


Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο της ερώτησης:

 ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

 

ΘΕΜΑ: «Διάνοιξη κόμβου στην Εγνατία Οδό για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης»

 

Η Εγνατία Οδός αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών (ΤΕΝs-Tproject No7) και λειτουργεί ως συλλεκτήριος άξονας των Πανευρωπαϊκών Διαδρόμων Μεταφορών που διατρέχουν τη Νοτιοανατολική Ευρώπη από το Βορρά προς το Νότο.

Η ειδοποιός διαφορά της Εγνατίας Οδού σε σχέση με τους άλλους αυτοκινητοδρόμους έγκειται στο γεγονός ότι είναι ένας πλήρως κατασκευασμένος και χρηστικός οδικός άξονας. Η ανάπτυξη και χρήση νέων τεχνολογιών τόσο στην κατασκευή όσο και στη συντήρηση και λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων επιβάλλουν ώστε οι ενέργειες και οι δράσεις να είναι υπό διαρκή εξέλιξη, βελτίωση και αναμόρφωση.

Ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας οδού σχεδιάστηκε με στόχο να ενισχύσει μεταξύ άλλων την ταχύτητα και την αποτελεσματικότερη προσβασιμότητα των κατοίκων σε διάφορα μέρη και υπηρεσίες, οι οποίες είναι εγκατεστημένες εκτός των πόλεων.

Μεταξύ άλλων, στο νομό Έβρου, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι εγκατεστημένο περί τα 10 χιλιόμετρα εκτός της πόλης της Αλεξανδρούπολης, και παραπάνω από 100 χιλιόμετρα από τις πόλεις της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου που επίσης εξυπηρετούνται από αυτό μετά και τη συγχώνευση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου με το τελευταίο. Το γεγονός της μεγάλης απόστασης του Νοσοκομείου από τα αστικά κέντρα του Νομού καθιστά την χρήση της Εγνατίας οδού για την πρόσβαση των πολιτών σε αυτό απαραίτητη.

Δυστυχώς, στο ύψος του Νοσοκομείου δεν υπάρχει κόμβος που να οδηγεί αμέσως στο Νοσοκομείο, και οι πολίτες αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τον κόμβο τη Μάκρης, ο οποίος απέχει περί τα 5 χιλιόμετρα μακριά. Σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και αυτή η απόσταση μπορεί να αποβεί μοιραία στην περίπτωση ενός επείγοντος περιστατικού.

Ως συνέπεια, είναι πολλές οι φωνές και οι απαιτήσεις των κατοίκων του Έβρου για την διάνοιξη κόμβου στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έτσι ώστε η πρόσβαση σε αυτό να είναι άμεση και ταχύτερη. Οι Έλληνες, και οι κάτοικοι του Έβρου πληρώνουν πάρα πολύ μεγάλα ποσά για την κατασκευή και συντήρηση του υπερσύγχρονου αυτού αυτοκινητοδρόμου, ωστόσο οι εποπτεύουσες αρχές δεν προβαίνουν σε απαραίτητες παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στην μεγαλύτερη χρηστικότητα του δρόμου και την εξυπηρέτηση των αναγκών μεταφοράς και πρόσβασης των πολιτών.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

 

  1. Προτίθεστε, σε επικοινωνία και συνεργασία με τις αναδόχους εταιρείες, να προωθήσετε το αίτημα αυτό και να μπουν οι βάσεις για τη διάνοιξη κόμβου στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού επί του ύψους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου;

 

 

 


Συντάκτης Νewsroom 1 Απριλίου, 2014 11:19

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV