Ερώτηση Πολατίδη για την “ανεξέλεγκτη είσοδο λαθρομεταναστών” από τον Έβρο

Συντάκτης Νewsroom 10 Ιανουαρίου, 2011 11:14

Ερώτηση υπέβαλε προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση, Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα καί Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή, ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με την ανεξέλεγκτη είσοδο λαθρομεταναστών από την περιοχή του Έβρου.


Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής.

Συμφώνως με καταγγελίες πολιτών του Έβρου αλλά και δημοσιεύματα εφημερίδων (ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 12/12/2010), το μέγα εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα της καθημερινής εισροής εκατοντάδων λαθρομεταναστών στην Πατρίδα μας έχει λάβει μία νέα τροπή μετά από την ανάληψη των σχετικών καθηκόντων της γνωστής FRONTEX (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών-μελών της Ε.Ε.).

Συγκεκριμένως, οι λαθρομεταναστάστες που εισέρχονται στην Ελλάδα παραδίδονται οικειοθελώς(!) στους αστυνομικούς και τους φρουρούς της FRONTEX στον Έβρο με σκοπό να καταγραφούν και να τύχουν της περιθάλψεως που προβλέπει γι’ αυτούς η σχετική νομοθεσία-οδηγία της Ε.Ε. Παρατηρείται λοιπόν το φαινόμενο να εισέρχονται οι λαθρομετανάστες σε ελληνικό έδαφος κρατώντας στα χέρια τους φωτοτυπία (τοποθετημένη σε ειδική ζελατίνα!) με  την σχετική οδηγία της Ε.Ε. την οποία επιδεικνύουν κατά την εκούσια σύλληψή τους. Εντύπωση μάλιστα προξενεί το ότι οι λαθρομετανάστες αλλοδαποί εμφανίζονται όχι ρακένδυτοι και εξαθλιωμένοι όπως παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ και τις διάφορες δήθεν «ανθρωπιστικές οργανώσεις», αλλά σε πολύ καλή κατάσταση και με αρκετά χρήματα, γεγονός που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι γύρω από το ζήτημα έχει στηθεί κυριολεκτικώς μία βιομηχανία πλουτισμού εντός και εκτός της Ε.Ε!

Αμέσως λοιπόν μετά αποκτούν τα προβλεπόμενα δικαιώματα (στέγαση στα κέντρα υποδοχής, διατροφή, νοσοκομειακή περίθαλψη κ.λπ.). Ταυτοχρόνως με την καταγραφή τους, τους χορηγείται προσωρινή άδεια παραμονής και αφήνονται ελεύθεροι με την υποχρέωση να εγκαταλείψουν την χώρα σε τριάντα (30) ημέρες. Οι λαθρομετανάστες φυσικά δεν εγκαταλείπουν την χώρα (άλλωστε για να παραμείνουν έρχονται), διασπείρονται ανά την επικράτεια και δημιουργούν τα γνωστά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Αλλά και όταν την εγκαταλείπουν, το πράττουν για να περάσουν σε άλλη χώρα της Ε.Ε. όπου εάν συλληφθούν, επιστρέφουν στην Ελλάδα ως χώρα πρώτης καταγραφής και εισδοχής τους στην Ε.Ε.!

Συμφώνως δε με πληροφορίες και δημοσιεύματα επίσης, ο κύριος και ουσιαστικός σκοπός της FRONTEX είναι η καταγραφή των λαθρομεταναστών (σκοπός ο οποίος επικαλύπτεται με τον μανδύα της δήθεν φυλάξεως των συνόρων), έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα επιστροφής αυτών όταν συλλαμβάνονται σε άλλες χώρες της Ε.Ε., στην Ελλάδα!

Όπως ευκόλως συμπεραίνεται από τα ανωτέρω, η τραγελαφική αυτή κατάσταση αποτελεί έναν φαύλο κύκλο που διαιωνίζει και επιτείνει μάλιστα επικίνδυνα το πρόβλημα της εισβολής των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, την οποία ταυτοχρόνως μετατρέπει σε «σκουπιδότοπο» της Ευρώπης! Συνεπώς.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Σε τι συνίσταται η πολυδιαφημισμένη από την κυβέρνηση βοήθεια της FRONTEX (μιας δυνάμεως μόλις 175 ανδρών και γυναικών) στην πάταξη της λαθρομεταστεύσεως, αφού το μόνο το οποίο πράττει είναι η καταγραφή των λαθρομεταναστών και τίποτε άλλο;

2. Προτίθεται η κυβέρνηση να λάβει επί τέλους ουσιαστικά μέτρα (ενίσχυση φυλάξεως των συνόρων, άμεση απέλαση των συλλαμβανομένων λαθρομεταναστών στην χώρα καταγωγής τους κ.λπ.) έτσι ώστε να επιλυθεί ένα τεράστιο ζήτημα το οποίο απειλεί την εθνική και κοινωνική συνοχή της Πατρίδος μας;

3. Ποιοι είναι οι μέσοι όροι του αριθμού των συλληφθέντων λαθρομεταναστών πριν και μετά την ανάληψη των σχετικών καθηκόντων από την FRONTEX;

Από σχετικό δελτίο τύπου Ηλία Πολατίδη


Συντάκτης Νewsroom 10 Ιανουαρίου, 2011 11:14

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV