Επικρίσεις ΚΚΕ για επίσκεψη Παπανδρέου στην Τουρκία

Συντάκτης Νewsroom 10 Ιανουαρίου, 2011 10:55

“Ο λαός δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τις διακηρύξεις του πρωθυπουργού περί νέας ειρηνικής εποχής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ούτε από τις δήθεν τολμηρές αναφορές του στις τουρκικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου. Πίσω απ’ αυτά προωθούνται επικίνδυνες συμφωνίες σε βάρος των λαών, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ειδικότερα στο Αιγαίο. Πρόκειται για την «εταιρική συμμαχία», στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης μέσω και της μυστικής διπλωματίας, υπό την επίβλεψη των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Ο στόχος είναι η ικανοποίηση συμφερόντων της ελληνικής και τουρκικής πλουτοκρατίας.”


Τα παραπάνω αναφέρονται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρεόυ, στην Τουρκία πριν λίγες ημέρες.

Το ΚΚΕ κάνει ακόμη λόγο για “μυστικές ελληνοτουρκικές συζητήσεις για τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας” και για την “επιδίωξη συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο από μονοπώλια της Ελλάδας, της Τουρκίας, των ΗΠΑ και χωρών  της ΕΕ”.

“Ο λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες, ούτε να αιφνιδιαστεί από την προπαγάνδα και τα εκβιαστικά διλήμματα που θα του θέσουν η κυβέρνηση και τα Μέσα που υπηρετούν τη πλουτοκρατία” συνεχίζει καταλήγοντας στο, ότι “Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα έχουν και χρέος και τη δύναμη να αντιταχθούν και να εμποδίσουν την υλοποίηση των επικίνδυνων σχεδιασμών για την παραχώρηση του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου στα μονοπώλια και την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων”.


Συντάκτης Νewsroom 10 Ιανουαρίου, 2011 10:55

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV