Εορτασμοί 14ης Μαΐου στην Κομοτηνή

Συντάκτης Νewsroom 3 Μαΐου, 2011 07:57

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 91ης Επετείου της Απελευθέρωσης της Κομοτηνής,  θα πραγματοποιηθούν στις 12,13 και 14 Μαΐου 2011, οι παρακάτω εκδηλώσεις:


Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ΝΠΙΔ και όλων των οικιών της πόλης, των κωμοπόλεων και των οικισμών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, από την ανατολή της 12ης  Μαΐου μέχρι και τη Δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου 2011.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, Τραπεζών και των ΝΠΙΔ, κατά τις βραδινές ώρες της 12ης , 13ης και 14ης  Μαΐου 2011.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

08:00 – Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με τη συμμετοχή της Μουσικής της XXI ΤΘΤ /2ο Ε.Γ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Πραγματοποίηση ομιλιών και εκδηλώσεων σε σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, ΝΠΔΔ.

10:50 – Επίσημη έπαρση της Ιστορικής Σημαίας από τον Δήμαρχο Κομοτηνής στον χώρο του Ηρώου παρουσία Αρχών με τη συμμετοχή της μουσικής της XXI ΤΘΤ/2ο Ε.Γ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

11:00 – Θα λάβει χώρα επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνού στον χώρο του Ηρώου. Θ’ ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τους σπουδαστές, μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και  βαθμοφόρους.

Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Κομοτηνής.

18:30 – Επίσημη υποστολή της Ιστορικής Σημαίας από τον Δήμαρχο Κομοτηνής με τη συμμετοχή της Μουσικής της XXI ΤΘΤ / 2ο Ε.Γ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

19:00 – Υποδοχή της Σεπτής Εικόνας της Παναγίας στον χώρο προ του Δημαρχείου, που θα μεταφερθεί με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως από την Ιερά Μονή Φανερωμένης Βαθυρύακος.

Στη συνέχεια θα γίνει Ιερά Πομπή με τη συμμετοχή Σεβασμιοτάτων Ιεραρχών, του Ιερού Κλήρου, Στρατιωτικών Τμημάτων, Οργανώσεων, Φοιτητικής – Μαθητικής Νεολαίας, Συλλόγων, Σωματείων και Λαού για τη μεταφορά της Ιερής Εικόνας από το Δημαρχείο, την οδό Ορφέως και την οδό Βενιζέλου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός.

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές του Δήμου Κομοτηνής, και της ΧΧΙ ΤΘΤ /2ο Ε.Γ θα περιέλθουν σε κεντρικές οδούς της πόλης της Κομοτηνής παιανίζοντας τον εωθινό και εμβατήρια.

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, στο οποίο θα συλλειτουργήσουν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνός και οι λοιποί Σεβασμιότατοι Ιεράρχες  που θα παραβρεθούν.

10:30 – Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θα  προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. κ. Δαμασκηνός.

Τέλος προσέλευσης 10.20 π.μ.

Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γεώργιο Πετρίδη.

Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Αστυνομικό Επιθεωρητή ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ.

Στεφάνι θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και  εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων  που εδρεύουν στον νομό.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

Τιμές θα αποδώσει τιμητικό στρατιωτικό άγημα και η μουσική με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

11:30 – Παρέλαση των Πολιτιστικών Οργανώσεων, της Φοιτητικής και Μαθητικής Νεολαίας, των Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χώρος παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος Δημοκρατίας – οδός Ορφέως – οδός Βενιζέλου. Χώρος συγκέντρωσης των τμημάτων, ο χώρος πίσω από τη ΛΑΦΚ.

13:00 – Εγκαίνια Στρατιωτικού Μουσείου Κομοτηνής (στο χώρο του στρατόπεδο Μουζιουπούλου, έδρα του στρατηγείου της ΧΧΙ ΤΘΤ).

19:50 – Υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης, με τη συμμετοχή της Μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ

Όλες οι θρησκευτικές, Δικαστικές, Στρατιωτικές Αρχές και Σωμάτων Ασφαλείας με την καθορισμένη τάξη.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνός. Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Οι κ.κ. Βουλευτές. Οι  κ.κ. Πρόεδρος και Εισαγγελέας Εφετών Θράκης, ο κ. Πρόεδρος Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής, ο κ. Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής. Ο κ. Δήμαρχος Κομοτηνής. Ο Σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής, ο κ. Πρόεδρος και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής. Οι κ.κ. Πρόεδροι των Περιφερειακών Επιτροπών. Ο κ. Πρύτανης και η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ο κ. Αστυνομικός Επιθεωρητής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Ο κ. Δ/ντης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο κ. Αστυνομικός Δ/ντής Ροδόπης. Ο κ. Δ/ντής Πυροσβεστικής Κομοτηνής. Ο κ. Διοικητής του Τμήματος Αστυφυλάκων Κομοτηνής. Οι κ.κ. Εφέτες Εφετείου Θράκης και Εφέτες Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής. Οι κ.κ. Πρόεδρος και Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης, Πρόεδρος Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής, Πρωτοδίκες Πρωτοδικείου Ροδόπης και Πρωτοδίκες Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής.

Ο κ. Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής. Ο εκπρόσωπος της Αρμενικής Εκκλησίας.

Οι κ.κ. Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, Σχολικοί Σύμβουλοι, Ειρηνοδίκες, Πταισματοδίκες, σύμφωνα με την ιεραρχική τάξη.

Οι  κ.κ. Προϊστάμενοι των Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών, Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ..

Οι κ.κ. Στρατιωτικοί εν ενεργεία και αποστρατεία με στολή, σύμφωνα με την ιεραρχική τάξη.

Οι κ.κ. Πρόεδροι των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμικών Οργανώσεων.

Οι κ.κ. Πρόεδροι των Αντιστασιακών Οργανώσεων .

Οι κ.κ. Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων Οδηγών.

Οι κ.κ. Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων.

Αντιπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης του Κοινού.

Οι κ.κ. Πρόεδροι Λογοτεχνικών Σωματείων.

Οι κ.κ. Πρόεδροι Επιμελητηρίων.

Ο κ. Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Οι κ.κ. Πρόεδροι των Επαγγελματικών Οργανώσεων.

Οι κ.κ. Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων.

Ο κ. Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης.

Οι κ.κ. Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων.

ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 

Τα θέματα της στρατιωτικής παρατάξεως και αποδόσεως τιμών, παρακαλείται να ρυθμίσει η ΧΧΙ ΤΘΤ/ 2 Ε.Γ, της Δημόσιας Τάξης η Δ/νση Αστυνομίας Ροδόπης της δε εθιμοτυπίας, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους, η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και η  29η ΤΑΞ ΠΖ..

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Αθανάσιος Χριστοδουλάκης.

Οι Δήμοι παρακαλούνται να καταρτίσουν δικό τους πρόγραμμα στα πλαίσια του προγράμματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το οποίο μπορούν να εμπλουτίσουν σε συνεργασία με τους τοπικούς υπηρεσιακούς και πολιτιστικούς φορείς.

Σημείωση: Παρακαλούνται αυτοί που θα καταθέσουν στεφάνι να το δηλώσουν στο τηλέφωνο 25313-52150 και 25313-52151.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Αριστείδης Γιαννακίδης

 

 


Συντάκτης Νewsroom 3 Μαΐου, 2011 07:57

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV