Ενημέρωση του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου για άυλη συνταγογράφηση και θέματα υγείας

Συντάκτης Νewsroom 3 Απριλίου, 2020 09:24

Ενημέρωση του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου για άυλη συνταγογράφηση και θέματα υγείας

Για την διαδικασία της άυλης συνταγογράφησης αλλά και για την παρουσία του ιατρικού κόσμου του Έβρου δίπλα στους ασθενείς σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου Ανδρέας Παπανδρούδης.

Με αφορμή τις τελευταίες ανακοινώσεις του συλλόγου, ο κ. Παπανδρούδης εξήγησε πως γίνεται η διαδικασία της άυλης συνταγογράφησης και τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για το θέμα. Ακόμη τόνισε πως οι πολίτες πρέπει να ξέρουν πως παρότι έχει αλλάξει η διαδικασία της εξέτασης με τους γιατρούς λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος όσο και οι γιατροί εξακολουθούν να βρίσκονται στην διάθεση των πολιτών για οποιοδήποτε ιατρικό πρόβλημα αντιμετωπίσουν.

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου:


Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου, επιθυμεί να υπενθυμίσει και να ενημερώσει όλους τους πολίτες στο ζήτημα του κορωνοϊού, τονίζοντας τα εξής:

  • Δεν χρειάζεται πανικός.
  • Επιβάλλεται πιστή εφαρμογή των μέτρων από όλους. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, αλλά μπορεί να ελεγχθεί αν όλοι κάνουμε αυτό που πρέπει.
  • Τήρηση όλων των οδηγιών του ΕΟΔΥ, του ΠΙΣ και του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου.
  • Οι γιατροί των Δημοσίων δομών (ΠΦΥ και Νοσοκομείων) κάνουν το καλύτερο ανθρωπίνως δυνατό για να μπορέσει το σύστημα υγείας να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες
  • Οι Ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί, οι οποίοι εξετάζουν όλο αυτό το διάστημα τα επείγοντα περιστατικά, στηρίζοντας έτσι τις Δημόσιες δομές, προσφέρουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους από την αρχή της κρίσης, βρισκόμενοι στη διάθεση των ασθενών τους, αλλά και όλων των πολιτών που είτε έχουν πρόβλημα υγείας, είτε θέλουν να ενημερωθούν για τον κορωνοϊό. Όλο το δίκτυο των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών του Ν. Έβρου, βρίσκεται έτσι στη διάθεση όλων των πολιτών. Συνεπώς, για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα ή πρόβλημα έχουν οι πολίτες, μπορούν να απευθύνονται σε οποιονδήποτε από τους 300 περίπου γιατρούς που υπάρχουν στο δίκτυο αυτό.
  • Αν κάποιος ασθενής ή πολίτης δεν έχει κάποιον προσωπικό γιατρό, οιασδήποτε ειδικότητας, ώστε να πληροφορηθεί για θέματα κορωνοϊού, μπορεί να καλεί τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου στο τηλέφωνο 25510 28342, από όπου και θα κατευθύνεται σε μέλος της ομάδας του ΔΣ του ΙΣΕ και θα ενημερώνεται σχετικά. Όλοι οι συνάδελφοι ιατροί ενημερώνουν τους πολίτες βάσει των συνεχώς επικαιροποιούμενων οδηγιών του ΕΟΔΥ και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
  • Όσον αφορά τη διαδικασία της άυλης συνταγογράφησης, η διαδικασία εγγραφής είναι απλή, περιγράφεται στον κόμβο www.gov.gr και θα σας δώσουμε αναλυτικά όλα τα βήματα σε ξεχωριστό, συνημμένο έγγραφο. Υπενθυμίζεται ότι η συνταγογράφηση, τόσο η έντυπη όσο και η άϋλη, αποτελεί ιατρική πράξη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται τόσο από τους ιατρούς όσο και από τους ασθενείς.

Για οποιαδήποτε σχετική απορία μπορείτε να καλείτε τον ΙΣΕ (2551028342) .

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΟΥ  – ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ  ΑΫΛΗ  ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

Ο Ι.Σ.Ε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής  αλληλεγγύης, ενημερώνει τους πολίτες του Ν. Έβρου,  σε αυτή τη δύσκολη χρονικά  συγκυρία για όλους, δίνοντάς τους οδηγίες ώστε να μπορέσουν να  χρησιμοποιήσουν  την άυλη συνταγογράφηση, βοηθώντας έτσι την ελάττωση της διασποράς του κορονοϊού.

Καταρχήν, όποιος επιθυμεί να λάβει άϋλα (χωρίς έντυπο) τη συνταγή του από τον γιατρό, θα πρέπει να το δηλώσει αυτό στο σύστημα συνταγογράφησης, κάνοντας τη σχετική εγγραφή.  Η διαδικασία εγγραφής είναι απλή, χρειάζεται έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή smartphone και σύνδεση στο διαδίκτυο, διαρκεί μόλις 2-3 λεπτά και σας την περιγράφουμε αμέσως βήμα – βήμα:

1)  Μπαίνουμε στην  ηλεκτρονική διεύθυνση : www.gov.gr

2) Επιλέγουμε το πλαίσιο: Υγεία και πρόνοια

3) Επιλέγουμε: Φάκελος υγείας

4) Επιλέγουμε:  Άυλη συνταγογράφηση

5) Επιλέγουμε:  Είσοδος στην υπηρεσία

6) Επιλέγουμε:  Είσοδος με κωδικούς taxisnet

7) Βάζουμε τους κωδικούς  μας  taxisnet

8) Επιλέγουμε:  Εξουσιοδότηση

9) Βάζουμε τον Α.Μ.Κ.Α  μας.

10) Επιλέγουμε:  Επιβεβαίωση

11) Γράφουμε το κινητό ή και το Εmail μας (γίνεται και μόνο με το κινητό ή μόνο email) και επιλέγουμε επιβεβαίωση.

12) Mας αποστέλλεται άμεσα (στο κινητό ή στο email, ανάλογα με το τι βάλαμε) ένας κωδικός

13) Γράφουμε τον κωδικό, που πήραμε με μήνυμα στο κινητό ή στο email μας, στο αντίστοιχο πλαίσιο.

14) Επιλέγουμε:  Υποβολή

Είμαστε πια έτοιμοι!

Ο ιατρός της επιλογής μας γράφει, μετά από συνεννόηση μαζί του ή μετά την εξέτασή μας, την συνταγή  της πάθησής μας στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.  Όταν ο γιατρός τελειώσει τη συνταγογράφηση,  μας  έρχεται μήνυμα στο κινητό (ή/και στο email μας) με έναν κωδικό της συνταγής  για να πάμε στο φαρμακείο και δείχνοντας το να πάρουμε τα φάρμακά μας.

Οι γιατροί – μέλη του ΙΣΕ, έχουν οδηγίες για την εφαρμογή της άϋλης συνταγογράφησης και μπορούν να σας λύσουν τυχόν απορίες.

Έτσι συμβάλλουμε όλοι μας στην μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

Υπενθυμίζουμε ότι η συνταγοράφηση αποτελεί ιατρική πράξη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται τόσο από τον γιατρό, όσο και από τον ασθενή.

Ο Ι.Σ.Ε , σε αυτή τη δύσκολη μάχη με τον κορονοϊό, συνεχίζει να στέκεται δίπλα στους πολίτες, στηρίζοντάς τους με κάθε τρόπο, και  είναι αρωγός  τέτοιων καινοτομιών  που διευκολύνουν  την  εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου. 

Για οποιαδήποτε επιπλέον απορία, μπορούν οι πολίτες να καλούν τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου (τηλ.25510-28342).


Συντάκτης Νewsroom 3 Απριλίου, 2020 09:24

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV