Εκδήλωση με αφορμή τη Βράβευση των μαθητών για την κατάκτηση της Πρώτης θέσης στο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους «WILDLIFE VAASA»

Συντάκτης Νewsroom 11 Δεκεμβρίου, 2012 15:18

Εκδήλωση με αφορμή τη Βράβευση των μαθητών για την κατάκτηση της Πρώτης θέσης  στο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους «WILDLIFE VAASA»

Το 1ο Γενικό Λύκειο Ορ/δας, το 1ο Γυμνάσιο Ορ/δας και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων σας προσκαλούν στην εκδήλωση με αφορμή τη Βράβευση των μαθητών για την κατάκτηση της Πρώτης θέσης  στο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους «WILDLIFE VAASA», την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 12:00΄ στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ορεστιάδας.



Πρόγραμμα

Α. Ομιλίες:

Δημήτρης Μουζάς  (Δήμαρχος Ορεστιάδας)

Ζιαγάκης Παναγιώτης (Δ/ντης Β/θμιας εκπαίδευσης)

Κανίδης Ευάγγελος (Δ/ντης 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας)

Δοσίδης Ευάγγελος (Δ/ντης 1ου Γ.Ε.Λ. Ορεστιάδας)

Αναστασιάδης Πασχάλης (Δ/ντης 2ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου)

Κεφάλας Δημήτρης (καθηγητής)

Μπάρκογλου Γεωργία (καθηγήτρια)

Κουτσούλη Αγάθη (πρόεδρος ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δήμου Ορεστιάδας)

Παλλίδου Φωτεινή (μαθήτρια)

Συντονιστής: Σκερλίδης Ιωάννης (πρόεδρος συλλόγων γονέων και κηδεμόνων)

Β. Σύνδεση μέσω Skype με Γερμανία, όπου ζει μόνιμα πλέον η μαθήτρια που έγραψε το σενάριο της ταινίας «Ένα ταξίδι τριών λεπτών», Καραδήμου Χρύσα.

Γ. Προβολή της βραβευμένης ταινίας.

Δ. Μουσικό πρόγραμμα από μαθητές, με τραγούδια που ακούστηκαν στην ταινία.

Ε. Προβολή ολιγόλεπτου video με αποσπάσματα από το πώς γυρίστηκε η ταινία.

ΣΤ. Βραβεύσεις όλων των συντελεστών.

«Ένα ταξίδι τριών λεπτών»

Συντελεστές:

Σενάριο: Καραδήμου Χρύσα

Επιμέλεια σεναρίου: Μπάρκογλου Γεωργία

Σκηνοθεσία: Κεφάλας Δημήτρης, Μπάρκογλου Γεωργία, Αναστασιάδης Πασχάλης

Μοντάζ, Επεξ. Ήχου, εικόνας, Ειδικά εφέ, κιθάρα στο dust in the wind: Σκερλίδης Σωτήρης

Βοηθός μοντάζ, μουσική επιμέλεια: Γιάννης Σκερλίδης

Έπαιξαν:

Άρης: Σκαρλάτος Λάζαρος

Λίνα: Καραδήμου Χρύσα

Γιαμπάχ: Λαχτάρα Δήμητρα

Καθηγήτρια: Παλλίδου Φωτεινή

Μητέρα: Καραμπατέα Κατερίνα

Μαθητές: Μαλκώτση Ιφιγένεια, Ματαφιάς Δημήτρης, Μητολίδου Ραφαέλα, Μποκαλίδης Τάσος, Αργυριάδου Ιωάννα, Γκακίδου Χριστίνα, Γκερδέμελης Χρήστος, Καμπάδαης Κωνσταντίνος, Κετεσίδου Δήμητρα, Κοντονή Νικολέτα, Μαλκώτσης Άγγελος, Μανωλίδης Ισίδωρος, Παπαδοπούλου Ειρήνη, Παπαδόπουλος Νικόλας, Πεταλάς Δημήτρης, Πινακά Λαμπρινή, Ρυζιώτη Ευγενία, Τσομπανίδου Χριστίνα, Φουντούκας Γιώργος.

Μακιγιάζ: Λάλου Χαρά

Το 10 Wildlife Vaasa Festival οργανώνεται κάθε 2 χρόνια από το Ostrogothnian museum-Terranova και είναι μοναδικό στο είδος του σε όλη τη Σκανδιναβία, και διεξήχθη φέτος στην πόλη Vaasa από τις 21 μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου 2012.

Συμμετείχαν 45 χώρες, συνεισφέροντας συνολικά 283 ταινίες. Από αυτές, οι 149 υποβλήθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό ντοκιμαντέρ για τη Φύση και οι 104 ταινίες στο διαγωνιστικό τμήμα για παιδιά και νέους με πάρα πολύ ενδιαφέρουσες περιβαλλοντικές- αλλά και μη- ταινίες, φτιαγμένες από παιδιά και νέους από όλο τον κόσμο. Στο τμήμα αυτό συμμετείχε και το σχολείο μας.

Επίσης υποβλήθηκαν πολλές βραβευμένες ταινίες, που συμμετείχαν εκτός συναγωνισμού, δεδομένου ότι φέτος γιορτάστηκαν τα 10 χρόνια της διοργάνωσης κι έτσι πέντε συνεργαζόμενα φεστιβάλ από την Κίνα, την Ινδία, την Ιαπωνία, την Αρμενία και την Ελλάδα συνέβαλαν και αυτά στη γιορτή αφιερώνοντας επιλογές των πρόσφατα βραβευμένων ταινιών τους.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε δυναμικά και στα 2 τμήματα του φεστιβάλ με 19 ταινίες  συνολικά, που υποβλήθηκαν από το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας, το Camera Zizanio αλλά και από σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα όπως το 5ο Δημοτικό σχολείο Χολαργού και την περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας που υπέβαλαν και αυτά τις ταινίες τους ξεχωριστά.

Η ταινία της περιβαλλοντικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας «Ένα ταξίδι τριών λεπτών», αφού πρώτα πέρασε στις δέκα καλύτερες ταινίες διεθνώς, στη συνέχεια, στην τελική φάση απέσπασε (μαζί με άλλες τέσσερις χώρες- τη Φινλανδία, την Αρμενία, τον Καναδά και την Ιαπωνία-) το πρώτο βραβείο καλύτερης ταινίας, του διεθνούς φεστιβάλ Wildlife Vaasa 2012 της Φινλανδίας.

 

 


Συντάκτης Νewsroom 11 Δεκεμβρίου, 2012 15:18

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV