Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Υπ. Δημάρχου Σουφλίου Πασχάλη Χριστοδούλου

Συντάκτης Νewsroom 21 Οκτωβρίου, 2010 10:45

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Υπ. Δημάρχου Σουφλίου Πασχάλη Χριστοδούλου

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΣΥΝΟΧΗ”, πραγματοποιούνται αύριο Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 20.00΄ στην κεντρική πλατεία του Σουφλίου.


Καλούνται όλοι οι πολίτες του Δήμου Σουφλίου να παραβρεθούν στα εγκαίνια.

 

Ακολουθεί:

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

του

Υποψήφιου Δημάρχου Σουφλίου

Πασχάλη Χριστοδούλου

“ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΣΥΝΟΧΗ”

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

στη δυσκολότερη εδώ και δεκαετίες οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά περίοδο για τη χώρα μας, αρχίζει η εφαρμογή της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης που αφορά στη νέα αρχιτεκτονική και χωροταξική συγκρότηση της χώρας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από τα νέα σχήματα που προέκυψαν με το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, Περιφέρειες και Δήμοι, καλείται να επωμισθεί τις ευθύνες των τοπικών κοινωνιών και να οδηγήσει την περιφέρεια στο μέλλον. Να πάψει να είναι ο ζητιάνος του κέντρου. Να διεκδικήσει το μερίδιο που της αναλογεί. Να σχεδιάσει και να προγραμματίσει ώστε οι επόμενες γενιές να μη μιλούν για μια ακόμη χαμένη περίοδο της ιστορίας.

Σ’  αυτήν ακριβώς τη δύσκολη περίοδο ο νέος Δήμος Σουφλίου αρχίζει με τεράστια προβλήματα. Είναι γνωστό σε όλους ότι τα οικονομικά του νέου Δήμου είναι εξαιρετικά δύσκολα. Οι στοιχειώδεις υποδομές ανύπαρκτες ή εγκαταλειμμένες. Ανύπαρκτες επίσης και οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες. Οι «διεκδικήσεις» περιορίζονταν σε ένα καθαρά επικοινωνιακό επίπεδο χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η εικόνα βασικών υποδομών καταδεικνύει του λόγου το αληθές. Η κοινωνική και γεωγραφική ανομοιογένεια μεγάλη και η αγωνία για την επόμενη μέρα ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων.

 

Η νέα δημοτική αρχή που θα εκλεγεί στις 7 Νοεμβρίου θα κληθεί να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρα προβλήματα αλλά και  μια μεγάλη πρόκληση. Να δώσει ελπίδα σε όλους εκείνους που αγωνιούν για το αύριο του τόπου μας, αξιοποιώντας όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που έχει ο νεός Δήμος Σουφλίου.

Ο συνδυασμός ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΣΥΝΟΧΗ μέσα από ανοιχτές διαδικασίες πέτυχε να συνθέσει και να αποτυπώσει πολιτικά, γεωγραφικά και κοινωνικά όλη την πραγματική κατάσταση του νέου Δήμου Σουφλίου.

Χωρίς διχαστικά και τοπικιστικά διλλήματα, που καλλιεργούνται λόγω της έλλειψης έργων και προτάσεων, με αποφασιστικότητα, ειλικρίνεια, καθαρότητα και σχέδιο για την επόμενη μέρα, ζητάμε από τους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους την ημέρα των εκλογών. Να αναλογισθούν ότι τα προβλήματα απαιτούν συνεργασίες, σχέδιο, αποφασιστικότητα και προπάντων έντιμη διαχείριση των πόρων. Η αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων της περιοχής οφείλει να είναι η άμεση προτεραιότητα, ώστε η ελπίδα να εμφανιστεί και πάλι.

Η δέσμευση μας απέναντι στους πολίτες είναι ότι ο αγώνας μας θα είναι διαρκής, έντιμος, προπάντων όμως βασισμένος στις αρχές της διαφάνειας, της δημοκρατικής και συλλογικής λειτουργίας όπως και της ισότιμης μεταχείρισης όλων των γεωγραφικών χώρων αλλά και των πολιτών.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε  όλους τους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στηρίζοντας το συνδυασμό ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΣΥΝΟΧΗ. Στηρίζοντας το συμφέρον όλων των πολιτών και όχι των λίγων που επιθυμούν να ελέγξουν το Δήμο την επόμενη μέρα.

Αυτή τη φορά να μην παραπλανηθούμε, να μην μετανιώσουμε για την επιλογή μας. Στη δύσκολη πορεία που αρχίζει μετά τις εκλογές πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.

Σουφλί, Οκτώβριος 2010

 

 


Συντάκτης Νewsroom 21 Οκτωβρίου, 2010 10:45

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV