Δράσεις του περιφερειακού τμήμα Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Νewsroom 10 Οκτωβρίου, 2020 09:02

Δράσεις του περιφερειακού τμήμα Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης

Δράσεις Σεπτεμβρίου β’.

Α) Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ατομικής Υγιεινής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.


Στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας στα σχολεία πραγματοποιήθηκε στο 3ο και 6ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης το πρόγραμμα εκπαίδευσης ατομικής υγιεινής  με στόχο τον περιορισμό  της διασποράς της πανδημίας covid-19.

Συγκεκριμένα στις 22, 23 και 28 Σεπτεμβρίου 2020 εκπαιδεύτηκαν συνολικά  517 μαθητές , η εκπαίδευση των οποίων  ήταν βιωματική και διαδραστική.

Αναλυτικότερα  αφορούσε τον τρόπο μετάδοσης του κορονοϊού SARS-COV2, οδηγίες ατομικής υγιεινής και συγκεκριμένα υγιεινή χεριών, ορθή χρήση μάσκας και συμβουλές ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προάγουν την Αγωγή Υγείας και την πρόληψη ως βασική προϋπόθεση για την αποφυγή μετάδοσης ιώσεων  και μικροβίων.  Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος της εκπαίδευσης που απευθύνεται στους μαθητές, ότι δηλαδή μπορούν να συμβάλλουν και να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία  μέσω της ατομικής υγιεινής.

Β)Θερμομέτρηση στο Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης.

Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2020 οι Εθελοντές του Τομέα Υγείας του περιφερειακού τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης συμμετέχουν στη δράση θερμομέτρησης  των εργαζομένων και των λοιπών εισερχομένων του Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την υπεύθυνη του Δικαστικού Μεγάρου.


Συντάκτης Νewsroom 10 Οκτωβρίου, 2020 09:02

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV