Διαμαρτυρία Συλλόγου Μηχανικών Ορεστιάδας: ΟΧΙ στα νέα κέντρα μεταναστών, ΟΧΙ στην υποβάθμιση της περιοχής

Συντάκτης Νewsroom 17 Φεβρουαρίου, 2011 10:37

Την έγγραφη διαμαρτυρία τους κατέθεσαν τα μέλη του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ορεστιάδας στους τοπικούς πολιτικούς φορείς για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και συγκεκριμένα για τα σενάρια δημιουργίας νέων κέντρων παράνομων μεταναστών στον Έβρο.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Δημιουργία νέων κέντρων παράνομων μεταναστών στον Έβρο – Υποβάθμιση της περιοχής.

Με αφορμή άρθρο που δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜΑ και άλλα μέσα ενημέρωσης σε συνδυασμό με πρόσφατη ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Βουλή καθώς και με τα αναφερόμενα στον νόμο 3907/2011 αισθανόμαστε την ευθύνη να επισημάνουμε τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις και θα επιφέρει στην περιοχή του Βορείου Έβρου η ίδρυση νέου κέντρου «φιλοξενίας» παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα:

Ο περαιτέρω στιγματισμός της περιοχής μας σαν τόπος εγκατάστασης ανεπιθύμητων μετά και την αρνητική δημοσιότητα σχετικά με τον «φράχτη» αποτελεί την ταφόπλακα για κάθε ελπίδα ανάπτυξης της περιοχής.

Η προσωρινή φύλαξη και η συνήθης πρακτική της απόλυσης του (όταν δεν είναι εφικτή η επανεισδοχή τους) τεράστιου αριθμού μεταναστών θα επιφέρει σημαντικές αλλοιώσεις σε μία ήδη ευαίσθητη εθνικά περιοχή.

Διακυβεύεται η υγεία των μονίμων κατοίκων της περιοχής αλλά και των μεταναστών. Λόγω της ανεπαρκούς στελέχωσης των κέντρων περίθαλψης της περιοχής είναι αδύνατον να παρασχεθούν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους. Είναι γνωστό ότι το υφιστάμενο κέντρο υποδοχής προκαλεί ήδη τεράστιο φόρτο εργασίας στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν πλέον τους μόνιμους κατοίκους.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι η εξαθλίωση και η ανέχεια κάποιους από τους ανθρώπους αυτούς είναι δυνατό να τους οδηγήσει σε παραβατικές συμπεριφορές, κάτι που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή.

Ειδικότερα δε όσον αφορά το υπό εξέταση κτίριο (Βιοτεχνία ‘Καφέ Κλάμπ’ Τσολάκογλου) που αναφέρεται στο άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ, βρίσκεται σε απόσταση μόλις διακοσίων μέτρων από τον ιστό της πόλης σε περιοχή μελλοντικής επέκτασής της, με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται.

Για όλα τα παραπάνω δηλώνουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια υποβάθμισης του τόπου και καλούμε τους αρμόδιους φορείς να λάβουν και αυτοί υπεύθυνη και ξεκάθαρη θέση.

Ορεστιάδα 16.02.2011

Σύλλογος Διπλωματούχων
Μηχανικών Ορεστιάδας

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στους:

Δήμαρχο Ορεστιάδας, Δημήτριο Μουζά

Πρ. Δημ Συμβ., Ευάγγελο Γουδετσίδη

Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Ορεστιάδας

Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ.: Γιαννακίδη Άρη

Βουλευτές Έβρου:

Ντόλιο Γεώργιο

Ρεντάρη-Τέντε Όλγα

Τσιαούση Ελένη

Δερμεντζόπουλο Αλέξανδρο


Συντάκτης Νewsroom 17 Φεβρουαρίου, 2011 10:37

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV