Δήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου για το μεταναστευτικό

Συντάκτης Νewsroom 18 Φεβρουαρίου, 2011 10:00

Η ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου της Νέας Δημοκρατίας τις τελευταίες μέρες παρακολουθεί με έκπληξη μια συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης, των ΜΜΕ και τοπικών παραγόντων να μετατρέψουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης από εθνικού και ευρωπαϊκού χαρακτήρα σε τοπικό πρόβλημα.


Ο δοκιμαζόμενος από την ύφεση ακριτικός λαός του Έβρου και της Θράκης πιστεύει στην αναγκαιότητα επίλυσης του προβλήματος ως μέγιστο θέμα της εξωτερικής μας πολιτικής με την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης. Δεν πιστεύει σε αποσπασματικές λύσεις απομόνωσης και γκετοποίησης, λύσεις που θα κάνουν το πρόβλημα μόνιμο για την περιοχή.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. ΕΒΡΟΥ λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, αλλά πάνω από όλα την άποψη του περήφανου, φιλόξενου και δοκιμαζόμενου λαού του Έβρου, αποφάσισε ομόφωνα, να εκφράσει την αντίθεσή της στα σχέδια της κυβέρνησης για την ίδρυση κέντρων φύλαξης στον Έβρο και ζητά στους δύσκολους σημερινούς καιρούς να δουλέψουμε όλοι μαζί, με εθνική συνείδηση, στην κατεύθυνση την ανάπτυξης, της συνοχής, της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας.

Η παρούσα επιστολή συνυπογράφεται από όλες τις ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ως  ενδεικτικό στοιχείο του μεγέθους σημασίας του συγκεκριμένου προβλήματος ,αλλά και της ομόφωνης διάθεσης για ολοκληρωτική αντίσταση στο συντονισμένο σχέδιο της κυβέρνησης.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου

ΝΟ.Δ.Ε. Ροδόπης

ΝΟ.Δ.Ε. Ξάνθης

ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας

ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας


Συντάκτης Νewsroom 18 Φεβρουαρίου, 2011 10:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV