Αντιδρά η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου για δηλώσεις που τους θέλουν να χρίζουν ψυχολογικής υποστήριξης

Συντάκτης Νewsroom 13 Νοεμβρίου, 2011 09:14

 



Για μια ακόμα φορά η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ μέσο του Πρόεδρου της κ. Χατζηαναγνώστου έκανε το θαύμα της.

Δεν μας ενόχλησε το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά ακολούθησαν τις δικές μας ανακοινώσεις και διαπιστώσεις , οι οποίες και προκάλεσαν αίσθηση στα Μ.Μ.Ε. του Νομού μας και όχι μόνο (Ανακοινώσεις με αρ. Πρωτ. 28και 29/2011), ούτε ότι οι ίδιοι άνθρωποι , που παλαιότερα ανακοίνωναν ότι είμαστε ανίκανοι για διάφορα πράγματα όπως το να δίνουμε και εμείς εξετάσεις για προαγωγή στον βαθμό του αρχιφύλακα, έρχονται τώρα να «προασπίσουν» τα δικαιώματα μας .

Και για να γίνουμε πιο σαφείς, παραθέτουμε αυτούσια τα κομμάτια από τις δηλώσεις, μέσο της ανακοίνωσης , των λεγόμενων του κ. Χατζηαναγνώστου παρακάτω:

«Τονίσθηκε ιδιαίτερα στον κ. Αρχηγό ότι η ψυχολογία των συναδέλφων που εργάζονται στα Τ. Σ. Φ. βρίσκεται σε σημείο κάτω του μηδενός και ότι οι συνάδελφοι χρειάζονται άμεσα ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγους» και «Τέλος σε ότι αφορά τα Τ. Σ. Φ. τονίσθηκε για μια ακόμη φορά η πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση των συναδέλφων και ότι δεν μπορεί να αποκλεισθεί το γεγονός κάποιος αστυνομικός βρισκόμενος σε κατάσταση ψυχολογικής πίεσης απ΄ όλα τα προαναφερόμενα, να χρησιμοποιήσει το υπηρεσιακό του όπλο εναντίον του ή εναντίον τρίτων».

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, οι αυτόκλητοι προστάτες μας, χαρακτηρίζουν ψυχολογικά ασταθείς και με αυτοκτονικές τάσεις, όλο το προσωπικό που υπηρετεί στα Τ.Σ.Φ. .

Θέλουμε λοιπόν να ενημερώσουμε τους εμπνευστές αυτών των δηλώσεων ότι :

Η ψυχολογική αστάθεια ενός ένστολου είναι αίτια απολύσεως από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας (εκτός και αν αυτό επιδιώκουν κάποιοι).

Η ικανότητα χρήσεως του υπηρεσιακού όπλου είναι θέμα εκπαιδεύσεως , και μετά την 12ετή πείρα μας, είμαστε αρκετά ικανοί και μπορούμε να το χειριστούμε, χωρίς να βλάψουμε τρίτους ή τον εαυτό μας .

H ψυχολογική πίεση που δέχονται οι συνάδερφοι υπηρετούντες στα Τ.Σ.Φ είναι η ίδια με αυτήν που δέχονται όλοι οι ένστολοι, λόγο της ραγδαίας καταβαράθρωσης του μισθού τους. Επιπροσθέτως, με την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι υπηρεσίες των Τ.Σ.Φ του Νομού , σε θέματα υποδομών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, δημιουργείτε η αίσθηση στους συναδέλφους εκεί ,ότι παλεύουν μόνοι τους ένα τέρας , όταν οι άλλες υπηρεσίες απέχουν επιδεικτικά από την παροχή συνδρομής. Ας μην ξεχνάμε το πρόσφατο παρελθόν κατά το οποίο η Ένωση μας πάλευε για την απεμπλοκή των συναδέλφων από αλλότρια καθήκοντα, τα οποία μας είχαν αποδοθεί πολλές φορές παράτυπα ακόμα και παράνομα.

Σαν Ένωση Συνοριακών Νομού Έβρου, έχουμε πρώτοι καταγγείλει την τραγικότητα της κατάστασης που επικρατεί στα Τ.Σ.Φ. και κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών του Νομού μας και ότι οι Συνάδελφοι μας έχουν φτάσει στα όρια τους , καθώς η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο.

ΟΧΙ όμως ότι έχουμε γίνει, συμφώνα με τον κ. Χατζηαναγνώστου, ψυχασθενείς και εντός ολίγου αυτόχειρες ή δολοφόνοι.

Παρακαλούμε λοιπόν, ΑΝ κάποιοι θέλουν να βοηθήσουν να βελτιώσουμε την κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά, να προσέχουν περισσότερο τις εκφράσεις τους και τον τρόπο που αναφέρονται για αυτούς, που οι ίδιοι λένε, ότι θεωρούν Συναδέλφους και να παλέψουν μαζί μας για την πλήρη εφαρμογή, σε ΟΛΟ το Αστυνομικό προσωπικό, του Π.Δ 45/2008 Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και από κοινού να κινηθούν νομικά μαζί μας για την απόδοση ευθυνών όπου αυτό δεν εφαρμόζεται.

 

 

 


Συντάκτης Νewsroom 13 Νοεμβρίου, 2011 09:14

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV