ΑΝΤΑΡΣΙΑ: Αδράνεια της Περιφέρειας στα αιτήματα για σύγκληση εκτάκτου περιφερειακού συμβουλίου

Συντάκτης Νewsroom 8 Μαΐου, 2020 11:55

ΑΝΤΑΡΣΙΑ: Αδράνεια της Περιφέρειας στα αιτήματα για σύγκληση εκτάκτου περιφερειακού συμβουλίου

Μόνο απογοήτευση, ερωτηματικά και εξόργιση μπορεί να προκαλέσει η ενέργεια της περιφερειακής αρχής να μην συγκαλεί εδώ και δύο μήνες έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο, παρά την συνεχή επιμονή μας και την επιμονή μέρους της αντιπολίτευσης. Από την έναρξη της επιδημίας αναδύθηκαν τεράστια θέματα, τα οποία έπρεπε και πρέπει να συζητηθούν, να αποφασιστούν, να δρομολογηθούν και τέλος να περατωθούν σε περιφερειακό επίπεδο. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες, τοποθετήσεις, επερωτήσεις και καλέσματα προς την αρχή, ακόμα και σήμερα που η ανάγκη κάθε άλλο παρά απωθείται, συναντάμε την άρνηση της σύγκλισης έκτακτου περιφερειακού συμβουλίου. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  •   Προετοιμασία, μεθοδολογία, (αν)επάρκεια και προγραμματισμός σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις υγειονομικές μονάδες της περιφέρεια μας, για την καθολική προστασία και υγειονομική υποστήριξη των πολιτών που ζουν και εργάζονται στον τόπο μας.
  •   Ζητήματα πολιτικής προστασίας, προετοιμασίας και ετοιμότητας καθώς και ζητήματα στοχευμένης προσαρμογής και ποιότητας που ανακύπτουν από την δεδομένη κατάσταση.
  •   Δημόσια και πολιτική διαχείριση που εκκινεί από τα γεγονότα που αντιμετωπίσαμε σε πόλεις και χωριά με κρούσματα, στα στρατόπεδα, στα κέντρα κράτησης και στις δομές μεταναστών και προσφύγων, στην επιδημιολογική τακτική που θα ( αν ) ακολουθηθεί καθώς και εντοπισμό των ενεργειών που αφορούν την περιφέρεια.
  •   Ενίσχυση, στελέχωση και μεγέθυνση των κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών στην περιφέρεια και τους δήμους για να μην είναι κανένας απροστάτευτος και εκτεθειμένος στην διπλή αυτή κρίση.
  •   Διεκδίκηση χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών για την υγειονομική προστασία. ( εξοπλισμός των κέντρων υγείας, του ΕΚΑΒ, των νοσοκομείων, προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού που τις έταξε η κυβέρνηση αλλά δεν τις υλοποίησε ποτέ, ατομικά μέσα προστασίας και η διάθεση τους στην κοινωνία δωρεάν, απολύμανση δημόσιων χώρων κτλ ). Καθώς και προσδιορισμός χρηματοδότησης και οικονομικών εργαλείων για την οικονομική αναθέρμανση της πληττόμενης πλειοψηφίας. ( προστασία από πλειστηριασμούς, από κατασχέσεις, προστασία από νέα και παλιά χρέη, κατάργηση δημοτικών τελών σε πληττόμενους, φοροαπαλλαγές, πακέτα ουσιαστικής στήριξης και όχι δάνεια, κτλ… )
  •   Έλεγχος για το εάν τηρήθηκαν και θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας σε εργαζομένους που δούλευαν σε παραγωγικές μονάδες που δεν περιήλθαν σε αναστολή ή σε μονάδες που εργάζονταν σε ιδιότυπο καθεστώς.
  •   Ζητήματα πολιτικής επιθυμίας που οδήγησαν στην αποσιώπηση των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης σχετικά με την πληροφόρηση γύρω από την πανδημία. Εργαζόμενοι/ες και προσωπικό στα ΜΜΕ που έδωσαν μάχη να μας πληροφορούν και να μας ενημερώνουν όλο το διάστημα, πριν και μετά την καραντίνα, αποσιωπήθηκαν και έμειναν χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση από την πολυσυζητημένη πίτα της συγκεκριμένης διαφημιστικής δαπάνης. Βρισκόμαστε θεωρητικά και πρακτικά, στην επάνοδο της κοινωνίας, της οικονομίας, της παραγωγής και συνολικά των επαγγελματικών κλάδων. Απαιτούμε να αποδοθούν εγγυήσεις, διεκδικήσεις και προγραμματισμός για την ευημερία και την προστασία από την καθίζηση εργαζομένων, επαγγελματιών, αγροτών, κτηνοτρόφων, αυτοαπασχολούμενων και ανέργων. Η περιφέρεια πρέπει να βάλει πλάτη σε όλα αυτά, να διασφαλίσει τα δίκαια κοινωνικά αιτήματα, να ζητήσει και να δώσει γενναία χρηματοδότηση και έμπρακτη στήριξη στα πληττόμενα κοινωνικά τμήματα. Όσο η περιφερειακή αρχή , αρνείται πεισματικά να φέρει τα παραπάνω σε έκτακτη ή ακόμα και τακτική πλέον συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, τότε αναδεικνύεται ότι εναγκαλίζεται με την κυβέρνηση όπου για επικοινωνιακούς, μικροκομματικούς και συντεχνιακούς λόγους και χειρισμούς, δεν επιθυμούν να συζητιούνται τα επικείμενα θέματα σε δήμους και περιφέρειες.

Συντάκτης Νewsroom 8 Μαΐου, 2020 11:55

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV